Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ u Travniku danas (27.4.2018.god.)  je organiziralo Dan otvorenih vrata, namijenjen  srednjoškolcima, potencijalnim studentima koji su se željeli upoznati s našom visokoškolskom institucijom.

 

Naše goste, učenike Mješovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, Mješovite srednje medicinske škole  i Mješovite srednje tehničke škole iz Travnika, koji su, zajedno sa svojim nastavnicima, boravili u zgradi Sveučilišta VITEZ, s našim fakultetima je upoznala prof.dr. Jamila Jaganjac, dekanica Fakulteta poslovne ekonomije, prezentirajući osnovne podatke o uvjetima i načinu studiranja te brojnim aktivnostima Sveučilišta u sklopu njegova djelovanja unutar akademske zajednice u BiH, ali i izvan njenih granica.

O međunarodnoj suradnji, programu EU za obrazovanje pod nazivom ERASMUS+ i priznavanju diploma naših fakulteta u zemljama Europske unije, govorio je Siniša Dukić, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta/Univerziteta VITEZ.

Sa ciljem rješavanja dvojbi oko izbora smjera studija uz predočavanje pokazatelja realnih potreba tržišta rada, prisutnim srednjoškolcima su se obratile Ivana Mišković ispred Službe za zapošljavanje KSB/SBK i Amra Kraksner direktorica sveučilišnog Instituta, Centra za cjeloživotno učenje i Centra za razvoj poduzetništva.

Nakon izlaganja, srednjoškolci su, u pratnji naših profesora i asistenata, obišli suvremeno opremljene kabinete Fakulteta poslovne ekonomijeFakulteta informacijskih tehnologijaFakulteta zdravstvenih studija i Fakulteta pravnih nauka.

U okviru obilježavanja Dana otvorenih vrata Sveučilišta/Univerziteta VITEZ, prof.dr. Jamila Jaganjac svečano je uručila Certifikate dobitnicima nagrada na nedavno održanom natjecanju mladih u izradi poslovnog plana, održanog u sklopu Poduzetničkog laboratorija, kojeg su zajednički pokrenuli Fakultet poslovne ekonomije i Centar za razvoj poduzetništva Sveučilišta VITEZ. Podsjetimo, natjecalo se devet ekipa srednjoškolaca i dvije ekipe studenata Fakulteta poslovne ekonomije. Ovim putem još jednom čestitamo pobjednicima i zahvaljujemo svim kandidatima na sudjelovanju.

 

Posebna napomena:

 

Svi koji od 27.04. do 07.05.2018.g. iskažu interes i predbilježe se za studij na jednom od naših fakulteta dobivaju 10% popusta na cijenu studija.

 

(PR Služba)