Oko 150 motociklista, učesnika 8. Moto maratona  “Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi” koji su jutros krenuli iz Bihaća danas su tradicionalno odmarali u Travniku.

 

Ovogodišnji Moto maraton po prvi puta je išao preko Kozarca, a potom na Korićanske stijene na platou planine Vlašić gdje su učesnici odali počast žrtvama zločina koji su počinili pripadnici Intervetnog voda policije Repuiblike Srpske iz Prijedora kada je ubijeno oko 200 logoraša iz prijedorskih logora.

 

U Travniku su učesnike 8. Moto maratona  “Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi” tradicionalno ugostili članovi Moto kluba „Old town“ na ručku koji je bio upriličen u Centru za kulturu Općine Travnik. Veliki doprinos u organizaciji dočeka dali su načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić, Muslimansko dobrotvono društvo „Merhamet“ Travnik, Centar za kulturu Općine Travnik i Turistička agencija „Divan – Karupović“.

 

Nakon odmora učesnici 8. Moto maratona  “Da se nikad ne zaboravi i ne ponovi” kojima su se priključili i članovi MK „Old town“ Travnik nastavili su put Sarajeva, a sutra slijedi posljednja dionica do Srebrenice.

 

foto: FotoMedia