Mujo Mević proglašen je za najboljeg proizvođača travničkog sira na tradicionalnom  Sajmu  travničkog (vlašićkog) sira i Izložbi ovce pramenke koji je održan proteklog vikenda na lokalitetu Gostilja na planini Vlašić. Drugo mjesto osvojio je Dževad Đulan, a treće Huso Mujetekić.

 

 

-Na sajmu su predstavljena 34 proizvođača sira od čega je devet uzoraka bilo u ekstra klasi,a 17 u prvoj klasi! Sirevi su boljeg kvaliteta u odnosu na predhodnu godinu. – potvrdili su članovi žirija u kojem su bili prof. Zlatan Sarić, prof. Tarik Dizdarević i mr. Jasmin Sefer.

 

Najbolju ovcu pramenku uzgojio je Nedžad Mević, drugo mjesto pripalo je Hasanu Seferu, a treće  Muji Meviću. I ove godine proglašeni su najbolji uzgajivači ovnova, a titulu pobjednika je ponio je Luka Biljaka, drugi je Nahid Mehić, a treći Mersad Sefer.

 

Mujo Mević je najbolji proizvođač travničkog sira

Ovogodišnji Sajam travničkog sira i i Izložba ovce pramenke okupio je 69 učesnika iz svih krajeva BiH. Manifestaciju je otvorio kantonalni premijer Tahir Lendo, a u kulturno-zabavnom dijelu programa nastupio je Josip Pejaković, te lokalne folklorne grupe.

 

(foto/video: Export Media)