Večer zahvale u povodu uspješnog završetka projekta „Božić u Busovači 2019.“, koja je održana sinoć u hotelu „Tisa“ u Busovači, okupila je članove Organizacijskog odbora projekta „Božić u Busovači 2019.“, političke dužnosnike, gospodarstvenike, predstavnike vjerskog, medijskog i kulturnog života i pojedince koji su pridonijeli realizaciji ovog značajnog projekta.

 

Svima njima, na prigodnoj svečanosti, riječi zahvale uputila je koordinatorica projekta Suzana Krišto.

Uspješno završen projekt „Božić u Busovači 2019.“: Održana Večer zahvale

-Svjesni smo da je blagdan Božić, blagdan zajedništva, ljubavi i međuljudske topline, te smo na ovaj način željeli i našim sugrađanima pružiti dodatno zbližavanje, da u zajedništvu dočekamo naš najradosniji blagdan, Božić. Hvala vam svima. –  kazala je koordinatorica Krišto.

Uz prigodno obraćanje i prezentaciju projekta „Božić u Busovači 2019.“, koordinatorica Krišto uručila je i prigodne zahvalnice: dopredsjedniku HDZ-a BiH i predsjedniku FBiH Marinku Čavari, predsjednici OO HDZ-a BiH Busovača i ministrici financija u Vladi ŽSB Mirjani Plavčić, voditelju Odjela za tehničku realizaciju Stipi Krišti, voditelju Odjela za funkcioniranje kućica Marku Šantiću, voditeljici Odjela za organizaciju Sajma Ankici Komšić, voditelju Odjela za volontere i redare Emilu Velteu, voditelju Odjela za dozvole i reguliranje prometa Josipu Mravku, voditelju Odjela za kulturno – zabavni program Slavenu Katavi i voditeljici Odjela za medijsku promidžbu Ivani Smoljo.

Kordinatorica Krišto uručila je zahvalnice i: UDVDR HVO HB ŽSB, UDVDR HVO HB Busovača, OO ZŽ HDZ-a BiH „KKK“ Busovača i njenim TO: Krčevine, Solakovići, Polje, Buselji, Kaonik, Ravan, Kula Skradno i Duboko Draga Carica, OO Mladeži HDZ-a BiH Busovača, župniku župe sv. Ante Padovanskog Busovača fra Zoranu Jakoviću, gvardijanu Franjevačkog samostana u Fojnici fra Mirku Majdandžiću, Frami Busovača i udruzi „Mladi zajedno“.

Zahvalnice su dobila i javna poduzeća: JKP „Komunalac Busovača“, Šumarija Busovača i JP „Elektroprivreda“ HZ HB poslovnica Busovača, te Rasadnik“ Busovača i sponzori i donatori: Palprom d.o.o. Busovača, Bioneregi d.o.o. Vitez PJ MHE Ivančica Busovača i Ukras d.o.o. Vitez, Branex d.o.o. Busovača, Party do.o. Busovača, Bašić gradnja d.o.o. Busovača, Tisakomerc d.o.o., Orbis Projekt do.o., Pekara „Klas-1“, XT-Computers, Željko Laštro i Albert Kokić.

Zahvalnice su uručene i Lovačkom domu i Lovačkom društvu „Zec“, medijima: JP „Radio Busovača“ i internetskim portalima Grad Busovača i Centralna.ba,“, te Beer Bar Busovača, Pameli Smoljo, Ivanu Ćosiću i Marku Batisti.

U ime organizatora projekta „Božić u Busovači 2019.“, predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić uručila je zahvalnicu koordinatorici projekta Suzani Krišto, pritom istaknuvši kako je ponosna na ovaj naizgled mali projekt koji je zahtijevao puno truda, i na sve ljude uključene u organizaciju ovog značajnog projekta.

-Ovaj projekt organizira se već treću godinu pod pokroviteljstvom i u organizaciji OO HDZ-a BiH Busovača. Neki se pitaju zašto HDZ BiH? Nažalost, u nekim drugim sredinama postoje općinske administracije i općinski načelnici koji izdvoje sredstva, zaduže općinske službe i oni organiziraju ove i slične projekte. Nažalost, mi nemamo tu administraciju niti udruženja građana iz oblasti kulture koje bi preuzele na sebe jedan ovakav projekt. S druge strane, osjećali smo potrebu i želju da ovaj ambijent koji je poznat svugdje u europskom razvijenom svijetu, posebno tamo gdje je većinsko katoličko stanovništvo, da ovu i vanjsku manifestaciju obilježavanja Adventa i iščekivanja Božića donesemo u naš grad, u našu malu Busovaču. –  kazala je predsjednica Plavčić.

Projekt „Božić u Busovači 2019.“ trajao je od 1. do 31. prosinca uz bogat kulturno – zabavni program, druženje kod adventskih kućica, te neizostavne blagdanske delicije poput kuhanog vina, kobasica i fritula. Poseban naglasak stavljen je na kulturna događanja, tako da je tijekom Adventa održano jedanaest nastupa različitih glazbenih i plesnih sastava, te niz prigodnih priredbi, izložbi slika, promocija knjige kao i sportska natjecanja.U suradnji s udrugama „Mladi zajedno“ i „Uzor“, OO HDZ-a BiH Busovača uspješno je realizirao ovaj projekt koji je upotpunio predblagdansko vrijeme i radosno iščekivanje Božića u Busovači, blagdana mira, zajedništva i ljubavi.

This slideshow requires JavaScript.