U prostorijama Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka održana je naučna konferencija pod nazivom „Online nastava kao budućnost nastavnog procesa u BiH”. Konferenciju je organizovala Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ u saradnji sa Ministarstvom nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

 

Na konferenciji je prisustvovalo više od 50 učesnika i izlagača iz osnovnih, srednjih škola, predstavnika visokoškolskih institucija i OSCE-a. Cilj konferencije bila je razmjena iskustava i praksi u organizaciji online nastave u protekloj akademskoj/školskoj godini i unapređenje ili poboljšanje nastavnog procesa za narednu godinu studija.

Učesnicima su se obratili: pomoćnik ministra nauke, mladih, kulture i sporta SBK, Zoran Matošević,  viš. sanitetski tehničar, Silvana Golub ispred Ministarstva zdravstva i socijalne politike SBK i direktor CEPS-a pred. VŠ Mirzo Selimić.

Uvodničari su bili prof. dr. Hadžib Salkić i pred. VŠ Mirza Kulenović. Predavači su: pred. VŠ Pavao Sović, mr. sc. Jasna Eminović, mr. sc. Marija Kvasina i mr. sc. Amra Mirojević.

This slideshow requires JavaScript.

-Pandemija COVID-19 uzrokovala je mnoge promjene u svim segmentima društva, a na poseban način se to odrazilo u obrazovnom procesu. Uslijedio je rad u potpuno novim okolnostima. Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ je u saradnji sa Ministrstvom nauke, mladih, kulture i sporta SBK s ciljem pružanja podrške u organizaciji online nastave za osnovce i srednjoškolce, kao i visokoškolske institucije organizovala današnju konferenciju. – kazao  je direktor CEPS-a pred. VŠ Mirzo Selimić.

Konferencija u prostorijama Visoke škole „CEPS – Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku   održana je uz poštivanje epidemioloških mjera.