U okviru projekta profesionalne orijentacije pod nazivom “Učit ću što želim, radit ću što volim” tim Edukacijskog fakulteta Travnik (EFT) danas je posjetio Srednju mješovitu školu “Zijah Dizdarević” koja izvodi nastavni proces na dvije lokacije, u Kiseljaku i Fojnici.

 

 

Tim pedagoga i psihologa Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku brižljivo je pripremio radionicu za srednjoškolce kako bi im pomogao u odabiru budućeg zanimanja.

-Maturanti Srednje mješovite školu “Zijah Dizdarević” u Kiseljaku i Fojnici. Sa velikim zanimanjem su pratili radionicu pod nazivom “Upoznaj sebe, izaberi pravi smjer” što je jedna u nizu  planiranih aktivnosti u okviru projekta. Koncept projekta i ponuđeni sadržaji iz oblasti profesionalne orijentacije, koje su brižljivo planirali naši pedagozi i psiholozi, naišli su na oduševljenje učenika i profesora te su ocijenjeni su kao vrlo: edukativni, inovativni, kreativni i zanimljivi. – kazali su nam sa Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku.

This slideshow requires JavaScript.

Za učenike Srednje mješovite škole  “Zijah Dizdarević”   organizovan je kviz profesionalne orijentacije, koji je privukao pažnju kako učenika, tako i nastavničkog kadra, a pobjednici su: Adin Čabaravdić, Amela Omerbegović, Haris Begić,Merima Ramić, Dženan Habeš, Amila Jusić, Adina Aletić, Dženis Fejzić,Amer Behlil i Amira Karić. Tim Edukacijskog fakulteta Travnik (EFT) ugostile su pedagogice Indira Pašalić i Melisa Dedić.

Edukacijski fakultet Travnik predstavio projekat profesionalne orijentacije u Fojnici i Kiseljaku

Tim Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku inovativnim pristupom oduševio je  učenike Srednje mješovite školu “Zijah Dizdarević” u Fojnici i Kiseljaku i nastavlja sa posjetama, aktivnostima i zanimljivim sadržajima u svojoj misiji da mladim ljudima pomognu da izaberu zanimanje koje će raditi sa ljubavlju.