Simboličnom donacijom torti Hoše komerc danas je čestitao pripadnicima JU Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo 6. april – Dan grada Sarajeva. Malim znakom pažnje želimo iskazati zahvalnost našim vatrogascima za njihov ogroman angmažan, hrabrost i nemjerljiv doprinos da se svi zajedno osjećamo sigurno i zaštićeno, navode iz kompanije Hoše komerc, domaćeg trgovačkog lanca sa najdužom tradicijom.

– Već tradicionalno svake godine povodom Dana grada Sarajeva darujemo građane ali i radnike službi i javnih ustanova koji daju poseban dorpinos normalnom funkcionisanju glavnog grada. Prošle godine iz naše tvornice Bony slastica počastili smo uposlenike Hitne pomoći Kantona Sarajevo, a pretprošle pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo. Ovom prilikom želimo se zahvaliti vatrogascima Profesionalne vatrogasne brigade, jedne od najstarijih gradskih službi, svi oni čine Sarajevo sigrunijim i boljim. –  ističu u Hoše komercu.

Profesionalna vatrogasna brigada grada Sarajeva ima veoma dugu tradiciju. Osnovana 1883. godine za potrebe gašenja požara u užem dijelu grada, vremenom je, uz rad, trud i zalaganje njenih članova, evoluirala u vatrogasnu brigadu koja djeluje na području čitavog Kantona Sarajevo. Posebnu snagu, herojstvo i profesionalnost pripadnici brigade pokazali su za vrijeme odbrane grada u period 1992 – 1995, zbog čega su odlikovani najvećim ratnim odlikovanjima.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Meggle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc razvija liniju proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsavremenijih u Bosni i Hercegovini. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!