Večeras je u Travniku održan predizborni skup stranke Narod i Pravda (NiP) za Srednjobosanski kanton  na kojem us predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti,a skupu je priustvovao i predsjednik stranke, Elmedin Dino Konaković.

 

Predstavljeni su kandidati za Skupštinu SBK, a prisutnima su se obratili Tarik Šečić, Aida Terzić i nosilac liste Haris Kaniža.

-Pored mnogih opasnih i brutalnih metoda kojima se aktuelna vlast služi da bi posijala strah među ljudima I ubjedila Vas da je promjena nemoguća, najopasnija je ona teza “svi su isti”. Kada ne mogu da Vas pridobiju, kada ostanu bez argumenata, kada nemaju o čemu drugom pričaju, onda pokušaju da Vas svedu na isti nivo. E pa nisu svi isti i nikada neće biti isti. – poručio je Tarik Šečić, kandidat na listi NiP za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

Osvrnuo se i na problem segregacije i veliki odlazak mladih iz Srednjobosanskog kantona.

-Našu djecu dijele na “kruške i jabuke”,a za to vrijeme odlaze ljudi, odlaze mladi, odlaze oni najsposobniji koji su pokretačka snaga našeg društva. Statistički gledano jedan smo od kantona iz kojih najviše odlaze mladi ljudi.Odlaze radi nepravde, odlaze radi povrijeđenog dostojanstva, ne odlazi više samo radi novca. U ovom kantonu nije bitno Koliko ste pametni i koliko ste sposobni, u ovom kantonu je bitno da li ste “B” ili “H”, odnosno da li imate iskaznicu jedne od vladajućih partija. – kazao je Šečić.

-Dosta nam je da naša najbolja djeca odlaze u zemlje Evropske Unije i da tamo rade poslove koje niko drugi neće da radi. Dosta nam je da naši penzioneri preživljavaju sa 400 KM penzije. Dosta nam je da naši borci i djeca naših šehida i poginulih boraca, koji su svoje živote utkali u temelje jedine nam BiH, budu marginalizirani, obezvrijeđeni I poniženi. – rekla je Aida Terzić, kandidatkinja NiP-a za Skupštinu SBK.

Haris Kaniža, nosilac liste za Skupštinu SBK zahvalio se predsjedniku Elmedinu Konakoviću na podršci, a posebno na podršci izgradnji spomen – obilježja na Ljutoj gredi.

-Želim da kažem da smo se mi svi zajedno, opozicione političke stranke, pripremili da ovi iz vlasti 2. oktobra ne pokradu izbore. Budite sigurni. – istaknuo je Haris Kaniža, nosilac list za Skupštinu Srednjobosanskog kantona uz poruku da glasaju za dr. Denisa Bećirovića, kandidata ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH.

This slideshow requires JavaScript.

 

Narod i Pravda u Travniku: Pripremili smo se da vlast ne pokrade i ove izbore!