Izvedbom predstave “Kakva ti je žena, takav ti je život”, Dragana Marinkovića Mace, večeras je u Centru za kulturu Općine Travnik počeo “Mono Fest” – festival prvog lica.

 

Predstavu “Kakva ti  je žena, takav ti je život” Dragan Marinković Maca igra pune tri godine i večeras smo ga podsjetili na rođendan.

-Sve su neki jubileji u Travniku. Igrao sam ovu predstavu premijerno u Travniku pred onaj “lockdown”, onaj čuveni. Hvala ti što si me podsjetio na to, jer potpuno sam zaboravio. Znači danas je predstavi treći “rođendanko” , hvala ti što si me podsjetio. Ne brojim ni broj gledalaca, ni predstave. Ova predstava jednostavno ima svoj život, ljudi je vole i vraćaju joj se. Neko gleda i po par puta. Više je izvikana, nego što je izihgrana. – kazao nam je popularni Maca.

Otkrio nam je i da priprema nastavak ove uspješne predstave.

-Radim već na novom projektu koji je nastavak. Mnogi me pitaju šta je sa Mikijem, koji je glavni akter ove predstave. Uglavnom, nastavak se zove “Kriza srednjih godina”. – kazao je Dragan Marinković.

Uoči večerašnje predstavena početku “Mono Festa” direktor JU Centar za kulturu Općine Travnik podsjetio je prisutne da ova kulturna insituacija ove godine obilježava 25 godina postojanja i rada, a da je “Mono fest”  jedan od brojnih projekata koji se realizuju.

U utorak 11. oktobra u 20 sati u okviru “Mono Festa” nastupit će Boško Jović & gosti- Davor Maraus i Mario Rasić, a u srijedu 12. oktobra Sead Zele Lipovača,  predstavlja solo album „Internal ways of love“ i  autoriziranu biografsku knjigu grupe Divlje Jagode „U malom vrtu raste divlji plod“.  Specijalni gost je Toni Janković.