Danas je  u prostorijama Glavnog ureda Turističke zajednice općine Travnik upriličeno potpisivanje ugovora sa aplikantima za grant sredstva za   unapređenje i razvoj turizma na općini Travnik.  Kroz četiri programa u okviru ovog granta dodjeljena su sredstva za 38 aplikanata.

 

Kroz program Sufinanciranje polaganja stručnog ispita za turističkog vodiča pri Federalnom ministarstvu okoliša i turizma za osobe sa područja općine Travnik sredstva je dobilo šest aplikanta.

Programom Sufinanciranje unapređenja poslovanja privatnih izdavača fizičkih u turističke svrhe na području općine Travnik obuhvaćeno je 10 korisnika.

Kroz program Sufinanciranje aktivnosti u organizaciji drugih subjekata od značaja za unapređenje i razvoj turizma sa područja općine Travnik obuhvaćeno je 19 organizacija i pojedinaca.

Programom Sufinanciranje unapređenja poslovanja proizvođača suvenira i rukotvorina na području općine Travnik obuhvaćena su četiri korisnika.

This slideshow requires JavaScript.

 

-Bio je veliki interes za ovaj naš javni poziv. Ukupno je pristiglo  38 prijava na javni poziv koji raspisan za četiri različita programa. Turistička zajednica općine Travnik od svoga osnivanja radi, na kako smo naveli, unapređenju i razvoju turizma. Nastavit ćemo tako I ubuduće I nadam se da ćemo nastaviti ovu našu praksu raspisivanja javnih poziva samo sa većim sredstvima. – kazala je nam je Saima Ćosić iz Turističke zajednice općine Travnik.

Korisnicima grant sredstva za unapređenje i razvoj turizma poželjeli su Samer Dolovac, direktor Turističke zajednice općine Travnik, Dragan Martić, predsjednik Turističkog vijeća TZ općine Travnik i prof.dr. Kenan Dautović, načelnik općine Travnik.

K.K.