Na rukometnom igrališti ili kako ga još zovu “Tominom igralištu” u Travniku, odigravanjem turira za mlade rukometaše, dodjelom zahvalnica, te revijalnim utakmicama seniora i šampionski veteranskih ekipa obilježen je veliki jubilej, 70. godina postojanja Rukometnog kluba “Borac” Travnik.

U ime Rukometnog kluba “Borac” Travnik prisutne je pozdravio predsjednik Kluba, dr. Emir Abdulović, koji je istaknuo kako je klub u posljednjih godinu dana uspio da se reorganizuje, registruje i krene sa takmičenjem seniorskog sastava i da počne sa radom škola za mlade, te da na najboljem putu povratka na mjesto koje mu pripada.

Travnik: Obilježeno 70 godina Rukometnog kluba “Borac”
Pobjednik turira za mlade ekipe, 2009. godište, je ekipa Škole rukometa “Čelik – junior” iz Zenice, drugo mjesto zauzela je ekipa Rukometnog kluba “Bosna” Visoko, a treće domaćin ekipa Rukometnog kluba “Borac” Travnik.

Nakon dodjele pehara upriličena i dodjela zahvalnica doprinos u razvoju rukometa koje je RK “Borac” dodjelio Tahiru Lendi, premijeru SBK, Bojanu Domiću, ministru obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, Kenanu Dautoviću, načelniku općine Travnik, rukometašima i rukometnim trenerima Željku Rezdeušeku, Edinu Bosti, Goranu Šariću, Fatmiru Smajloviću, Zoranu Mikuliću, Samiru Masliću, Hajrudinu Škandri i Nikici Kovačeviću.

Travnik: Obilježeno 70 godina Rukometnog kluba “Borac”

Ispred dobitnika priznanja obratili su se Kenan Dautović, načelnik općine Travnik i Zoran Mikulić, travnički rukometaš koji je ostvario veliku karijeru koja je počela u Travniku nastavljena u klubovima širom Evrope, te u reprezentaciji Republike Hrvatske.

Travnik: Obilježeno 70 godina Rukometnog kluba “Borac”

Uslijedile su i dvije revijalne utakmice, utakmica seniorskih ekipa RK “Borac” Travnik i MRK “Jajce”, te prava poslastica susret starih rivala šampionskih veteranskih ekipa RK “Borac” Travnik i RK “Bosna” Visoko.

K.K.