Potpisivanjem dokumenta pod nazivom “Travnički dogovor 2024” i predstavljanjem prof. Tarika Šečića, zajedničkog kandidata za načelnika općine Travnik, stranke “Trojke” danas su započele predizbornu kampanju.

 

Potpisani “Travnički dogovor 2024” predstavlja principe, smjernice i plan zajedničkog političkog djelovanja u općini Travnik, kazao je u uvodu Siniša Dukić, predsjednik OO SDP BiH Travnik.

Tarik Šečić, član NiP i vijećnik ove stranke u Općinskom vijeću zajednički je kandidat SDP BiH, NiP i Naše stranke za načelnika Općine Travnik.

– Meni ovo zaista predstavlja jednu ogromnu čast, jedno zadovoljstvo i jednu veliku odgovornost, te se nadam da ćemo svi zajedno napraviti jednu dobru kampanju, dostojanstvenu kampanju i da ćemo na kraju zajednički imati razloga da se radujemo. – kazao je Šečić zahvalivši se na ukazanom povjerenju.

Travnik: Stranke "Trojke" potpisale dokument "Travnički dogovor 2024" i započele predizbornu kampanju

 

On je istaknuo kako se u Travniku može puno toga uraditi, jer ima potencijala za  napredak.

– U Travniku jeste dosta toga urađeno, ali moram reći da su to stvari kozmetičke prirode.  – kazao je Šečić.

Predsjednik OO NS Travnik, Emir Šehić, dao je punu podršku zajedničkom kandidatu. On je najavio korektnu kampanju, te je pozvao sve stranke na korektan pristup tokom predizborne kampanje.