Ustanova “Naš dom 1935 ” u Travniku danas obilježava veliki jubilej, 89 godina postojanja i rada. Tim povodom u petak je organiziran  svečani ručak za korisnike uz muziku.

 

-Danas proslavljamo 89 godina postojanja „Našeg doma“ kao ustanove. Zajedno sa našim korisnicima uz muziku, dobar roštilj, kolače i piće obilježavamo ovaj izuzetno važan datum za nas. – kaže Vanja Sivro, socijalna radnica u ovoj ustanovi.

Ispred Uprave ustanove Naš dom 1935 korisnicima se obratio Emir Arnautović, šef računovodstva.

-Danas obilježavamo 89 godina postojanja naše ustanove koja postoji zbog Vas, a zbog Vas smo organizovali ovaj program, da vam bude ugodno i da se lijepo zabavite. – kazao je Arnautović.

Ova ustanova osnovana je u septembru 1935. godine pod nazivom Uboški dom u travničkoj mahali Šumeće. Ustanova će mjenjati nazive i lokacije sve do izgradnje više objekata u ulici Pirota, današnjoj Tvorničkoj ulici. Posljednju deceniju ustanova nosila naziv “Naš dom”, a zahvaljujući dobrom menadžmentu i stručnim kadrovima postigla je zavidan nivo i dobila međunarodne certifikate u pogledu organizacije, usluga, ishrane, ali i spoljnog i unutrašnjeg uređenja. Od nedavno ustanova nosi naziv „Naš dom 1935“.

Travnik: Naš dom 1935 obilježio 89 godina rada (VIDEO)

– Za našu ustanovu karakteristična je ta duga tradicija i činjenica da Dom nije prestajao sa radom ni tokom rata kada je bilo najteže. Uprava je iz godine u godinu činili sve na poboljšanju usluga – sa ponosom ističu u Ustanovi „Naš dom 1935“.

“Naš dom 1935”  jedan je od rijetkih primjera uspješne privatizacije u srednjoj Bosni. Zahvaljujući stalnim investicijama postignut je visoki nivo usluga i ustanova posluje na tržišnim osnovama. Za 89 godina rada ova Ustanova prošla je put od osnivanja do prvog privatnog, savremenog doma za stara i iznemogla lica.

U ovom periodu pokazali su   sposobnost zbrinjavanja starih i iznemoglih lica.

Zadovoljni korisnici

O korisnicima se tokom 24 sata brinu zaposleni od stručno medicinskog osoblja, preko socijalne, higijenske, tehničke službe do savremene kuhinje koja radi po međunarodnim standardima.

-Počeo sam ovdje raditi prije sedam mjeseci. Što se tiče ove ustanove , sve pohvale, a najvažnije je da su korisnici zadovoljni. – ističe Kenan Smailkadić, zaposlenik Ustanove „Naš dom 1935“.

A korisnici ne kriju zadovoljstvo brigom, pažnjoj i odnosom zaposlenih.

-Ja sam u Domu godinu i po dana. Prezadovoljna sam uslogom, higijenom, hranom, sa svim sam prezadovoljna. Dobro je, imam veliku pažnju, a isto to vidim i kod mojih prijatelja da su i oni prezadovoljni ida im je lijepo u Domu. – govori nam Safija Bubalović, korisnica usluga.

Nakon smrti supruge, Jasmin Omerhodžić stigao je u ustanovu „Naš dom 1935“.

-Iako sam imao nekakav otpor, prevario sam se grdno. Izuzetno je lijepo ovdje, svi su prijatni, stoje nam na usluzi. Za četiri mjeseca ja sam se srodio sa osobljem, sa svim korisnicima ovog Doma. Samo jedna činjenica, barem na našem odjelu ima ljudi iz Sarajeva, Visokog, Travnika, Viteza. Nije bez razloga se došlo ovdje jer ovaj Dom kotira kao jedan od ljepših. – govori nam gospodin Omerhodžić, korisnika usluga.

Zorica Đurović je u „Našem domu 1935“ deset godina.

-Velika mi je čast što danas proslavljamo naš 89- i rođendan. Jako se lijepo osjećam ovdje i želim nam svimapuno dobrog zdravlja i mnogo poslovnih uspjeha. – kaže Zorica.

Naredna godina u znaku je velikog jubileja, 90 godina postojanja i rada!

K.K.