Danas je u Općinskom sudu Travnik upriličena prezentacija na kojoj je ozvaničen završetak stečajnog postupka u JKP “Bašbunar” Travnik. Ovom prilikom prisutnima su se obratili Goran Dujić, predsjednik Općinskog suda Travnik, Amir Sobo, sudac koji je vodio postupak, premijer SBK, Tahir Lendo, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić i Asim Sunulahpašić, donedavno stečajni upravnik u JKP “Bašbunar”.

 

Predsjednik Općinskog suda Travnik, Goran Dujić istaknuo je kako je uspješno okončanje stačajnog postupka u JKP „Bašbunar“ samo jedan u nizu uspješnih projekat koje je Općinski sud u Travniku proveo u proteklim godinama od uvođenja elektronskih narukvica, preko digitalizacije registra i Zemljišno-knjižnog ureda do projekata unapređenja pravosuđa. Ovom prilikom predsjednik Dujić istaknuo je i dva projekta koja su zajednički realizovali Sud i Općina Travnik,a koji su otvorili mogućnost za dvije velike i vrijedne investicije u oblasti hotelsko – turističkoj djelatnosti.

Uspješno okončan stečajni postupak u JKP „Bašbunar“
Goran Dujić: Općinski sud Travnik realizovao je brojne uspješne projekte

Premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo, izrazio je zadovoljstvo što je stečajni postupak nakon šest godina završen uspješno i „što imamo jedan svijetli primjer“ oporavka privrednog subjekta.

-Danas smo ovdje da označimo jedan uspješan primjer provedenog stečajnog postupka o uspješan primjer sanacije. Umjesto likvidacije, imamo uspješnu sanaciju privrednog društva koje je izišlo iz stečaja i ima dobru osnovu za uspješan dalji rad i poslovanje. – naglasio je ovom prilikom načelnik Hadžiemrić.

Uspješno okončan stečajni postupak u JKP „Bašbunar“
Sudija Amir Sobo: Uspješno proveo stečajni postupak

Stečajni postupak u slučaju JKP „Bašbunar“ uspješno je vodio sudac Amir Sobo koji je danas predstavio stručni rad koji posvećen ovom slučaju koji je već dostupan sudcima u BiH.

-Ovo je jedan od najbrže provedenih stečajnih postupaka,a s obzirom na strukturu dugovanja efekti su više nego zadovoljavajući. – istaknuo je sudac Amir Sobo.

Prisutnima se obratio i Asim Sunulahpašić, donedavno stečajni upravnik u JKP “Bašbunar”.