U sklopu praktične nastave iz predmeta Kriminologija s penologijom, studenti Fakulteta pravnih nauka Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u srijedu su boravili u posjetu Kazneno popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici.

 

„Ovaj praktični dio nastave realiziran je kako bi studenti, na taj način, lakše shvatili svrhu izvršenja kazne zatvora, dugotrajnog zatvora i maloljetničkog zatvora, kao i to da osuđene osobe, tijekom izdržavanja kazne, kroz sustav suvremenih odgojnih mjera, usvoje društveno prihvatljive vrijednosti, s ciljem lakšeg uključivanja u uvjete života na slobodi i da se ponašaju u skladu sa zakonom i ispunjavaju dužnosti građanina“, kazao je mr. Adnan Pirić, viši asistent Fakulteta pravnih nauka, inicijator i organizator odlaska studenata u KPZ ZT Zenica.

 

Dodao je kako je obilazak  zeničkog zatvora organiziran u suglasnosti s Ministarstvom pravde FBiH te je obavljen isključivo prema uputama i pod nadzorom ovlaštenih službenih osoba te uz obvezno poštivanje kućnog reda KPZ ZT Zenica.