Svečanosti  u povodu obilježavanja dana lječilišta i  stotinu jedanaest godina tradicije i povjerenja u ovu specijaliziranu ustanovu za rehabilitaciju, rekreaciju i aktivni  odmor, prisustvovali su predstavnici općinske i vlasti Srednjobosanskog kantona, brojni prijatelji te poslovni saradnici.

Uz zahvalnost na podršci Reumalu, posebno u vremenu, kada su zbog pandemije virusa kovid 19 morali zatvoriti  vrata onima zbog kojih ustvari i postoje , čelni ljudi s neskrivenim ponosom istakli su podatke koji na najbolji mogući način potvrđuju da je Reumal uspješna bosanskohercegovačka priča. Sve ovo, kažu rezultat je zajedničkog rada  uspješnog tima koji čine svi zaposleni, a čija su primanja zahvaljujući najboljem finansijskom rezultatu u historiji postojanja ove ustanove značajno rasla. Radost zbog poslovnih rezultata, nisu krili ni predstavnici općinske i kantonalne vlasti, jer jednostavno kazano  Reumal je Fojnica, a jedna ovakva priča daje nadu  u bolju  budućnost Bosne i Hercegovine.

U okviru obilježavanja značajne godišnjice ustanove, uručene su zahvalnice ministrima u Vladi Srednjobosanskog kantona, Bojanu Domiću i Anti Matiću,  te direktorici federalnog zavoda za zapošljavanje Heleni Lončar.Zahvalnice i prigodni pokloni,uručeni su i radnicima Reumala za deset, dvadeset i trideset godina vjernosti ustanovi   u kojem  se više od stoljeća uz liječenje tijela,pronalazi i lijek za dušu.

Nađa Ridžić