Ekipa bosanskohercegovačkih državljana iz Turske pobjednik je 19. Svjetskog prvenstva dijaspore BiH koje je večeras završeno na Vlašiću. Drugo mjesto zauzela je ekipa iz Danske, treće iz Austrije i četvrto iz Njemačke.

 

19. Svjetskog prvenstvo dijaspore BiH u futsalu odigrano je u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore BiH uz podršku i partnerstvo Općine Travnik i pod visokim pokroviteljsrtvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, dr. Denisa Bećirovića.

Na otvaranju Prvenstva učesnicima i gostima najmasovnije manifestacije koju organizira Svjetski savez dijaspore BiH i  koja okuplja mlade porijeklom iz BiH obratili su Hasan Šehanović, predsjednik Saveza, Mehmed Pargan, izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, dr. Denisa Bećirovića za dijasporu i načelnik općine Travnik, prof.dr. Kenan Dautović koji je i otvorio Prvenstvo.

This slideshow requires JavaScript.

Nastupile su ekipe sastavljene od građana BiH iz Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Finske, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Slovenije, Švedske i Turske.

Pored sportskih susreta, bila je ovo prilika za druženje i poslovne susrete.