Studenti Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku učestvovali su na Kongresu studenata biomedicinskih nauka Srbije sa internacionalnim učešćem na Kopaoniku, a u organizaciji Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, te sa svojim naučno – istraživačkim radovima zauzeli prvo mjesto.

 

Farmaceutsko – zdravstveni fakultet je na pomenutom Kongresu predstavljalo 8 studenta (Gabriela Hajvaz, David Lozančić, Azra Šoljanin, Jasmina Spirjan, Dina Čolić, Mirela Ajanović Amel Bubalo i Semir Bukvić) i 3 nastavnika (prof. dr Ljubomir Todorović, prof. dr Mithat Asotić i doc. dr Vladan Đorđević).

Veliki uspjeh studenata Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku
Ekipa Farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta

Na Kongresu je, u toku tri dana, prezentovano oko 1.200 studentskih naučno-istraživačkih radova, raspoređenih u preko 60 različitih oblasti. Pored prezentacije radova, studenti svih fakulteta učestvovali su i u velikom broju radionica, predavanja i drugih oblika naučnih aktivnosti. Naučno – istraživački rad studenata Dine Čolić i Mirele Ajanović, sa Farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta u Travniku  pod mentorstvom prof. dr Ljubomira Todorovića „Primjena dopunskih metoda lokalne anestezije u savremenoj stomatologiji“, proglašen je  pobedničkim u sesiji Oralna hirurgija 1.

Veliki uspjeh studenata Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku
Studenti Farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta Travnik

Na ceremoniji zatvaranja, prof. Todorović je ukratko predstavio Farmaceutsko-zdravstveni fakultet i izrazio zahvalnost ovogodišnjem organizatoru na ukazanom poverenju da fakultet učestvuje na ovako prestižnom Kongresu studenata – najvećem u regionu, kako u prezentovanju 6 studentskih radova, tako i u učestvovanju nastavnika u Komisijama za ocenu studentskih radova (čak u 7 sesija).

-Studenti su, prvi put od osnivanja Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta, iskoračili van domena obaveznog studiranja i, vrijedno radeći sa svojim mentorima, stekli nova znanja i osjetili šta znači baviti se istraživačkim radom i, što je veoma važno, ne samo pobjedili tremu, već predstavili na najbolji mogući način ono čime se sve bave na svom fakultetu, predstavljajući i Farmaceutsko-zdravstveni fakultet u najboljem mogućem svetlu. – kazali su na na Faramaceztsko – zdravstvenom fakultetu u Travniku.

Veliki uspjeh studenata Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku
Profesori Farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta Travnik

Ovo je prvo učešće studenata ovog, relativno mladog fakulteta (Farmaceutsko-zdravstveni fakultet je osnovan prije sedam godina), na jednoj veoma značajnoj manifestaciji studenata regiona, sa zapaženom tradicijom (ovo je bio čak 59. Kongres studenata biomedicinskih nauka regiona). Pomenutom Kongresu prisustvovalo je 12 fakulteta biomedicinske grupacije, i to: Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu, Farmaceutsko-zdravstveni fakultet u Travniku, Stomatološki fakultet u Beogradu, Farmaceutski fakultet u Beogradu, Medicinski fakultet u Beogradu, Fakultet veterinarske medicine u Beogradu, Stomatološki fakultet u Pančevu, Medicinski fakultet u Nišu, Medicinski fakultet u Novom Sadu, Medicinski fakultet u Prištini, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije i Medicinski fakultet u Istočnom Sarajevu.

 

(travnik-grad.info)