Studenti Saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik i ove godine ostvarili su odlične rezultate na manifestaciji studenata saobraćajnih fakulteta pod nazivom „SAOBRAĆIJADA 2018“, koja je održana u Bugarskoj.

 

Studenti Irfan Zec i Zulfo Čajdin osvojili su prvo mjesto iz takmičenja „Case study“ – studij slučaja, a  glavna tema bila je „Pametni gradovi“ , koja se sastojala iz četiri podteme: Povećanje sigurnosti cestovnog saobraćaja, Carsharing/bikesharing sistemi, Organizacija javnog gradskog prevoza i Autonomna/električna vozila.

Studenti su Saobraćajni fakultet Travnik predstavili s radom „Nove tehnologije u obuci vozača, vozačkom ispitu i vožnji u budućnosti“. Pored takmičenja iz „Case study“, organizovano je i tradicionalno takmičenje iz znanja, gdje su naši studenti osvojii treće mjesto.

Studenti Saobraćajnog fakulteta Travnik osvojili prvo mjesto na Saobraćijadi u Bugarskoj

Osvojeno prvo mjesto i pehar je pečat na međunarodna savjetovanja koja svake godine organizuje Internacionalni univerzitet Travnik, a na kojima svoje naučno – istraživačke radove predstavljaju i studenti u saradnji s profesorima. Zahvaljujući iskustvu u pisanju i prezentovanju radova na međunarodnim savjetovanjima i konferencijama, studenti Saobraćajnog fakulteta Travnik osvojili su prvo mjesto na ovogodišnjoj Saobraćijadi.

Studenti Irfan Zec i Zulfo Čajdin osvojili su treće mjesto iz oblasti “Regulisanje i upravljanje saobraćajem” i “Organizacija drumskog saobraćaja”. Također, treće mjesto osvojili su i studenti Arnela Imamović i Izudin Gazić iz oblasti “Javni gradski transport putnika”, kao i Enis Imamović i Ajla Lupčević iz oblasti “Optičke telekomunikacije”.

Studenti Saobraćajnog fakulteta Travnik osvojili prvo mjesto na Saobraćijadi u Bugarskoj

Tako su studenti Saobraćajnog fakultet Travnik i ove godine nastavili s uspješnim predstavljanjem Internacionalnog univerziteta Travnik, općine Travnik, Srednjobosanskog kantona, ali i države Bosne i Hercegovine.

Susret studenata saobraćajne struke iz regiona po 44. put održan je od 10. do 14. maja u bugarskom ljetovalištu Nessebaru. Na ovoj manifestaciji je učestvovao više od 700 učesnika s osam univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije, a među njima i studenti Saobraćajnog fakulteta IUT-a, predvođeni višom asistenticom Almedinom Hatarić, ujedno i članom Organizacionog odbora manifestacije „Saobraćijada 2018“.