“Teniski turnir “Sarajevski kiseljak open” je zaista postao brend općine Kiseljak” kazao je danas prilikom otvorenja 19. izdanja turnira a 9. po redu kako se igra pod okriljem Međunarodne teniske asocijacije, načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak. Naime, kratkom svečanošću na terenima Teniskog kluba Elliptic otvoreno je ovogodišnje izdanje turnira koje će trajati do 3.lipnja.

 

“Općina Kiseljak u svim segmentima društva teži izvrsnosti što potvrđuje i ovaj turnir koji je svake godine sve bolji i bolji” kazao je načelnik otvorivši turnir te čestitao i zahvalio direktoru turnira Biletiću na teškom i predanom radu. Općina Kiseljak je uz TK Elliptic i ove godine suorganizator turnira čiji je ukupan nagradni fond  15 000 dolara te se isti boduje za ATP ljestvicu.

“Svi tehnički uvjeti kao i financijska konstrukcija su završeni i sve pretpostavke za još jedno uspješno izdanje turnira su ispunjeni” kazao je Biletić i spomenuo infrastrukturna ulaganja oko terena zahvaljujući kojima publika sada ima veći pregled svih terena kao i veći broj sjedećih mjesta.

Zahvalio je i svim pokroviteljima i sponzorima koji su se i ove godine rado odazvali i financijski podržali turnir koji se održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića a isti su podržali i predsjednik FBIH Marinko Čavara, predsjedateljica Doma naroda PFBIH Lidija Bradara, Federalno ministarstvo zdravstva, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo financija, Ministarstvo obrazovanja znanosti, kulture i športa ŽSB kao i tvrtke: Sarajevski kiseljak, HT ERONET, Croatia osiguranje, Mix company, Ceste company, Karlovačko, Inoma, Juicy, Duno-lit d.o.o., Domotex Kiseljak, Motel Zigi, Motel Maks, STR Nina, Pekara Matić, Marcaffe, Foto studio Pavlović, Euro sport Kiss, Delta security,  HRT Kiseljak i Kiss FM.

Otvorenju su nazočili i predsjedateljica Doma naroda PFBIH Lidija Bradara te predstavnici tvrtki Sarajevski kiseljak i Heineken Marin Malbašić i Igor Josipović kao i predsjednik Teniskog saveza BiH Ivan Brkić koji je obećao podršku turniru koji je jedan od najjačih u Bosni i Hercegovini.

Kroz kvalifikacije, glavni dio turnira te završne mečeve i ove će godine proći oko 100 tenisača iz cijeloga svijeta.