Firma ATIA d.o.o. Sarajevo, Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ i Fakultet informacijskih tehnologija u Travniku su potpisali Memorandum o međusobnoj suradnji kojim se obvezuju da „…u duhu najbolje zajedničke suradnje i dobre volje međusobno surađuju u oblastima svojih djelatnosti, koje su u obostranom interesu i u interesu jačanja i razvoja informacijskog društva u BiH“.

 

Od doc.dr. Hadžiba Salkića, prodekana FIT-a Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“, doznajemo kako će se suradnja ogledati u  uvođenju i  inoviranju studijskih programa iz oblasti IT-a na dodiplomskim i master studijskim programima, radi pripreme studenata za komercijalne projekte kroz praktične vježbe i radionice na svim interesnim predmetima u nastavnom ciklusu, zatim kroz realizaciju zajedničkih projekata sa ciljem razvoja znanosti i struke, kao i u znanstveno-stručnoj suradnji u vidu obuka, specijalističkih tečajeva/kurseva i usavršavanja studenata Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.

FIT  Sveučilišta VITEZ  potpisao Memorandum sa sarajevskom IT firmom ATIA

„Na ovaj način i službeno započeta suradnja, također bi trebala bi rezultirati organizacijom okruglih stolova, savjetovanja, seminara i sličnih skupova koji okupljaju relevantne interesne skupine uz poticanje i koordinaciju istraživanja i razvoja tehničko-tehnoloških dostignuća“, dodao je doc.dr. Hadžib Salkić, poručivši kako je cilj ove kao i svake druge suradnje sa IT kompanijama što brži ulazak studenata na tržište rada, kako bi takvim angažmanom financirali studij, a nakon studija se zaposlili u struci za koju su se obrazovali.

 

Memorandum o međusobnoj suradnji potpisali su Aida Tanović, direktorica firme „ATIA“ i Zdenko Vukić, izvršni direktor Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“.