Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić potpisao je danas ugovore sa arhitektima koji su napravili idejna rješenja za dvije javne površine u gradu Travniku. Riječ o parku „Bagat“ koji je smješten u centru grada na lokalittu izmešu Gradske biblioteke i nekadašnje prodavnice „Bagat“, te o parku koji se nalazi na prostoru iza Hadi Ali-begove džamije u Gornjoj čaršiji.

Komisija sastavljena od arhitekata, inžinjera, umjetnika odlučila je da nagradi po dva rada za oba lokaliteta. Tako je načlenik Hadžiemrić danas potpisao ugovore o otkupu idejnih rješenja sa autorima:Selenom Begović, Mersihom Čerim, autorskim timom Armin Crnkić – Kerim Karajko i Predragom Kostovskim.

-Rješenja mi se jako sviđaju i nastavit ćemo sa ovom praksom. U planu su novi projekti kao što je Vatrogasni dom gdje je planirana adaptacija i izgradnja multifunkcionalne sale,galerije, prostora za vjenačanja i u jednom dijelu za smještaj administracije. Želimo urediti i prostor u dijelu Donje mahale, između zgrada „Amerikanka“ i „Đerdan“. – upoznao je načelnik Hadžiemrić arhitekte.

Dobitnici nagrada za idejna rješenja dva parka zahavlili su načelniku i Općini Travnik na transparentnosti koju pokazuju javnim raspisivanjem konkursa prilikom obavljanja zahvata na javnim površinama. Uz centralni gradski trg koji se uređuje, te uz još neke ranije realizovana projekte uređenja kao što je igralište kod OŠ Travnik, grad dobija jedno sasvim novo lice.