U Kongresnoj dvorani FC BiH u Vitezu danas je upriličena  svečana promocija desete generacije diplomanata i osme generacije magistranata Sveučilišta/Univerziteta “Vitez”. Ovom prilikom promovisano je 188 studenata, 155 diplomanata i 33 magistranta.

 

Među 155 diplomanata je 31 student Fakulteta pravnih nauka, 41 student Fakulteta poslovne ekonomije, 48 studenata Fakultet zdravstvenih studija  i 35 studenata Fakultet informacijskih tehnologija.

Od 33 magistranata 15 je sa Fakulteta poslovne ekonomije, 10 sa Fakulteta zdravstvenih studija, i po četiri sa Fakultet informacijskih tehnologija  i  Fakultet pravnih nauka.

Diplomantima i magistrantima, te članovima njihovih porodica i prijateljima obratio se rektor Sveučilišta/Univerziteta „Vitez“ , prof dr. Mirko Puljić, nakon čega je uručio i pohvale za 10 studenata prvog i drugog ciklusa studija koji su postigli izuzetne rezultate, a to su : Dženita Golub, Mare Kojadin, Adela Mahmutović, Almir Dželilhodžić, Bakir Čičak, Nešad Krnjić, Katica Jozak – Mađar, Nermin Doglod, Jasmina Fajkić i Emira Zukić.