Prevent Travnik bio  je jedan od izlagača na ovogodišnjem Sajmu tekstila „Timod EXPO-2019“, koji se od 24. do 26. aprila održan  u PSK centru “Pirota”u Travniku. Posjetioci sajmasu  imali priliku da posjete štand Prevent Travnik,  te se iz prve ruke upoznaju sa asortimanom i uslugama koje nudi ova kompanija.

 

Fokus sajma usmjeren je na izlaganje noviteta i prezentiranje novih trendova za tekuću godinu, te su shodno tome svi prisutni prvog dana sajma mogli uživati u modnoj reviji domaćeg modnog brenda Dresscode, nastalog u Prevent Travniku.

Prevent Travnik i Dresscode na Sajmu tekstila, kože i obuće “Timod EXPO – 2019”

Tim Dresscode by Prevent je na modnoj reviji predstavio svoju novu kolekciju koja prati posljednje modne trendove, te je napravljena od visoko kvalitetnih materijala, privlačnih tekstura i dezena.

-Dresscode by Prevent je mladi bosanskohercegovački modni brend prilagođen domaćem tržištu. Osluškujući potrebe tržišta iz Dresscode-a su za svoje kupce pripremili modernu i kvalitetnu kolekciju sa mogućnošću izrade odijela po mjeri uz stručnu pomoć iskusnih dizajnera i konstruktora te na taj način odjeću učinili pristupačnijom i inkluzivnijom. –  kažu u Prevent-u.

Nova kolekcija brenda Dresscode predstavljena je i tokom druge noći ovogdišnjeg Nivea Fashion Week-a u hotelu Holiday u Sarajevu. Uspješna i dobro prihvaćena revija je rezultat rada s vrhunskim svjetskim modnim brendovima i velikog ulaganja u odabir kvalitetnih materijala što omogućava praćenje najnovijih trendova, koji se primjenjuju pri kreiranju odjeće.

Inspirisani samosvjesnim, jedinstvenim poslovnim ženama i muškarcima koji se ne boje izraziti sebe, Dresscode tim iz sezone u sezonu pomiče granice i zbog toga je danas prepoznatljivo ime u modnom i poslovnom svijetu. Pozivamo vas da nas posjetite na Sajmu tekstila Timod EXPO – 2019 ili na jednoj od prodajnih lokacija Dresscode by Prevent u Sarajevu, Travniku ili Bugojnu.

Za predstavljene kolekcije Prevent i Dresscode odbili su i jedno od priznanja na prvom specijalizovanom Sajmu tekstila, kože i obuće “Timod EXPO 2019”.