U prelijepom prirodnom ambijentu stotine ljubitelja zdravog načina života i različitih tehnika opuštanja imali su mogućnost sticanja novih znanja i druženja.Cijelodnevni programi bili su inspirativni i korisni te su pružali uvid u saznanja različitih instruktora koji su došli iz cijeloga svijeta u našu zemlju.

 

Presdstavili su se  sarajevski centri joge Ashatanga joga centar, Shambala,  centar, te pojedinci  iz BiH, Slovenije, Amerike, Srbije…Mike Zulovic, Aida Ahmagić, Nisa Omerović  ,Maja Schreiner, Doe Paoro, Sonja Jakupović, Uroš Martinović

Pored joga zanimljive su bile i radionice reikija Marije Dajić, refleksologije Asje Dupanović, ThetaHealinga Karmen Bunet, Tai Chi Chuan Mensure Burrdige kao i zvučna kupka Anike Petrović i Alme Lepir te  Happy Drums Tonija Pešikana

Govorilo se i o zdravoj ishrani, načinima pripreme i uzgoju iste sa Elvirom Furnari i Majom Pilav..

Mini umjetnicka kolonija ugostila je umjetnike iz Splita Julio Zuvela, iz Crne gore Ines Martinovic i Maja Chakalovic, iz Slovenije Vesna Neferamis ,Ahllam Lemseffer iz Maroka ,te iz BiH  Lada Pervan Sonya Radan….

Brojni volonteri su pomogli festivalu a posebnu pažnju privukli su volonteri sa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu koji su napravili prigodan mural.

Izuzetno  zanimljiv i sadržajan bio je i muzički dio festivala.

Festival je otvoren nastupom Lake i Mirele a onda su se nizali odlični nastupi domaćih i stranih izvođača. DJ Jasmina, DJ Nazzif, Laura Bird, Doe Paoro, Trishes, Kauf, Vox, Reborn, DJ Ciko,Bohemian Cristal Instrument….

Želja organizatora bila je ponuditi kvalitetne programe za domaće i strane goste te organizirati festival po uzoru na svjetske koji posljednjih godina privlače hiljade posjetitelja.Sve eventualne početničke greške  obećavamo ispraviti naredne godine a do tada vas pozivamo na suradnju i zahvaljujemo se na posjeti.Zahvaljujemo se i kompanijam i institucijama bez kojih ne bi bilo moguće realizirati ovako zahtjevan projekt :Općina Olovo, Općina Centar Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, SCC, Olimpija, AdeZ, Primus Balkan, AlmaRas ,Waleda, Vispak, BunnyWorlafFaundation, Grafika Šaran, Golf klub Sarajevo.