Habiba Salkica, majka ubijenog Wernera Ajdarija finansireala izgradnju rasvjete u Donjim Krčevinama kod Karaule želeći, po ko zna koji put očuvati sjećanje na svoga sina i pomoći svojim komšijama. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje finansirala Habiba Salkica.

 

-Ja sam se rastužila  jer kada prođem cestom u večernjim satima na tom dijelu je mrak.Ja sam sama odlučila da rasvjetu napravim. Govorili su mi da sam luda,ali ja ću za svog sina i dalje davati. – govori Habiba.

Ona je i proteklih godina finansirala obnovu mosta na lokalnom putu Turbe – Karaula kojeg svakodnevno koriste mještani brojnih sela sa karaulskog kraja.

Majka ubijenog Vernera Ajdarija finansirala izgradnju rasvjete u Donjim Krčevinama kod Travnika

-Za sina dajem sve, jer učestvovala sam u obnovi džamije, nabavila paketiće za školu, učestvovala sam i u obnoi mejtefa. – kaže Habiba.

Ovaj projekat, kao i svi predhodni važan je za mještane Donjih Krčevina.

-Postvljeno je oko 350 metara kabla od našeg mejtefa prema mezarlucima u Donjim Krčevinama gdje je sahranjen Werner Ajdari . To je bila njena želja i hvala Bogu uradilo se. Za tri dana firma „Vlašić gradnja“  je sve završila.Habiba je pomogla projne projekte. – rekao je Samir Salkica.

Wernera Ajdarija, sina Habibe Salkice,  ubili su pripadnici zločinačke organizacije Zijada Turkovića.