Vijećnik Admir Smajić, koji je u Općinsko vijeće Travnik izabrana sa liste Stranje demokratske akcije (SDA) prešao je u redove stranke “Narod i Pravda” (NiP), potvrđeno je na zvaničnoj web stranici ove stranke i na zvaničnim profilima na društvenim mrežama.

 

 

-Iako će tek u oktobru izaći na prve lokalne izbore, Narod i Pravda već ima znatan broj vijećnika na lokalnom nivou, a stranci pristupaju i novi vijećnici u svim dijelovima BiH. Narod i Pravda nastavlja sa uspostavljanjem stranačkih organizacija na lokalnom nivou u svim dijelovima BiH. Uporedo sa uspostavljanjem stranačke infrastrukture, Narodu i Pravdi pristupaju aktivni vijećnici u općinskim i gradskim vijećima, koji Narod i Pravdu vide kao ispravan okvir za nastavak političkog djelovanja, odlučuju se zvanično pristupiti stranci Vijećnik u Općinskom vijeću Travnik, Admir Smajić jedan je od lokalnih zvaničnika, koji je odlučio svoje djelovanje nastaviti u Narodu i Pravdi.  – na vode iz NiP-a.

Smajić Admir rođen je 17. 08. 1980. godine, a osnovno i srednje obrazovanje stekao je u svom gradu Travniku. Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a trenutno pohađa doktorat iz oblasti pravnih nauka.

Ispred Vijeća mladih općine Travnik, koje čine sve organizacije nevladinog sektora, 2001. izabran je za prvog predstavnika mladih u Općinsko vijeće Travnik. Od 2005. godine radi u Centru za socijalni rad Travnik, gdje je jedan period obnašao funkciju vršioca dužnosti direktora. Aktivno se uključuje u politiku 2016. godine kada je izabran za vijećnika u Općinsko vijeće sa mandatom koji traje i do danas.

-Poriv zbog kojeg sam istupio iz SDA i priključio se NiP-u jeste jednostavan, a radi se prije svega o tome da je SDA iznevjerila osnovna načela za koja se zalagala. Iznevjerena su sva obećanja ove stranke prema rješavanju problema običnog čovjeka i zaštite njegovih prava na svim nivoima. S druge strane, u Narodu i Pravdi sam prepoznao jedan politički okvir koji fokus stavlja na narod a ne na stranku ili pojedinca. Borba protiv korupcije i nepotizma sa konkretnim rješenjima, podsticanje društvene odgovornosti i stavljanje interesa zajednice ispred ličnih interesa, jeste jedan moralni kompas koji sam vidio u Narodu i Pravdi, a koji je potreban kako našoj domovini, tako i svim gradovima, pa i mom Travniku. –  kazao je Smajić.

Iz Naroda i Pravde navode da nastavljaju aktivno raditi na promociji stranke u svim dijelovima BiH, kako bi svi dobronamjerni građani BiH imali mogućnost djelovati kroz jedan autentičan politički projekat, koji dokazuje da je u BiH moguća jedna drugačija politika.