Prethodnih godina smo kroz „Travnik noćnu utrku“ zajedno sa našim trkačima, gledateljima, volonterima, sponzorima, pokroviteljima i brojnim prijateljima ispisivali stranice jedne čarobne priče iz Travnika i BiH, širili pozitivne vibracije i uživali u druženju u muzeju pod otvorenim nebom.

Pandemija Covid-19 ove godine nam je donijela mnoge izazove, a samo ako smo odgovorni i poštujemo preporuke nadležnih službi, možemo ih zajedno prevazići. Iako je naša utrka važan događaj za Travnik i BiH i silno smo željeli održati njen kontinuitet, prevencija širenja zaraze je važnija pa smo odlučili da ćemo peto izdanje travničke petice ipak odgoditi za narednu godinu.

Naša utrka je posebna po tome što je, pored trčanja, “najvećom malom utrkom u BiH” čine i gledatelji na ulicama Travnika, organizovane grupe trkača, cijele porodice koje zajedno trče, Expo zona sa sadržajima koje pripremaju naši sponzori, posjete znamenitostima i čuvenim turističkim lokacijama u Travniku, uživanje u ambijentu tvrđave “Stari grad”, upoznavanje Travnika kroz posjete Muzeju i rodnoj kući nobelovca Ive Andrića, druženje uz travničke ćevape, volonteri i mnogobrojni prijatelji utrke koji podržavaju njenu organizaciju.

Bez svega toga, naša utrka ne bi bila onakva na kakvu smo navikli, a mi ne želimo da bude polovična jer njen duh ne bi bio isti ako bismo iz organizacije isključili bilo šta od toga.

Iako je Covid-19 zaustavio mnoge stvari, trčanje nije i neće sve dok trčimo odgovorno i pratimo uputstva nadležnih službi. Zato trčimo, budimo odgovorni i pripremajmo se za naredno izdanje travničke petice.

A organizacioni tim će vrijeme koje imamo do naredne utrke iskoristiti da osmisli još mnogo kvalitetnih i zanimljivih sadržaja kojima će oplemeniti njeno peto izdanje i u Travniku zajedno sa svim prijateljima “Travnik noćne utrke” prirediti još jednu noć za pamćenje.

 

(CEM)