Gradski odbor Nezavisnog bloka Bihać podržava opravdane zahtjeve gradjana MZ Gata i Bihać da se odluka o uspostavi izolatorija za oboljene od koronavirusa u Lječilištu Gata, stavi van snage, saopćeno je iz Press centra Nezavisnog bloka.

 

 

-Smatramo da je neophodno očuvati primarnu ulogu ovog lječilišta i pozivamo nadležne institucije i Krizni štab USK da hitno revidiraju i povuku raniju donesenu odluku, pogotovo zato jer bi njena primjena u potpunosti dovela u pitanje primarno funkcionisanje i ulogu ove ustanove, koju moramo sačuvati i razvijati je u najvećem interesu svih na našem kantonu i šire. – izjavio je Nazif Ćehajić, predsjednik Gradskog odbora Nezavisnog bloka Bihać.

Zbog pokušaja pogrešnog informisanja, obavještavamo javnost da direktorica, kao ni Upravni odbor Lječilišta Gata nisu bili uključeni, konsultirani i na koji način učestvovali u pripremi i donošenju takve odluke.

Sigurni smo da na našem kantonu postoje drugi objekti i lokacije koje su prikladnije za ovu namjenu i vjerujemo da će to institucije USK znati prepoznati i riješiti na najbolji način.