U Travniku je jučer snimljen spot za pjesmu “Tvrđava”, koju je Dražen Žerić Žera snimio u duetu s Josipom Pejakovićem.  Spot je  rađen u Pejakovićevom rodnom mjestu, a od velikog glumca se nije odvajao pas. “Tvrđava” će se i zvati novi album “Crvene jabuke”. Režiju spota potpisuje Dalibor Mrdić.

 

– “Crvena jabuka” nastavlja sarajevsku priču i sve se snima u glavnom gradu BiH. Pored mene kao autori se pojavljuju i Dino Muharemović, Samir Kadirić, Josip Pejaković, te Goran Bubalo sa kojim sam uradio i pjesmu “Neretva” za Halida Bešlića. Za miksanje je zadužen Marin Meštrović, a tu je i moj stalni saradnik Laris Pašalić. Do sada smo uradili pola posla. Sve bi trebalo biti kompletirano do septembra, a album sa 15 kompozicija najavit će spotovi za duet sa Željkom Samardžićem, koji je radio Haris Dubica i, naravno, za “Tvrđavu” – kaže producent Mirko Šenkovski Geronimo.

Saradnja sa poznatim bh. slikarom, Adinom Hebibom, dovela  je u Travnik sjajnu ekipu koja je učestvovala na snimanju videospota Crvene jabuke za pjesmu “Tvrđava”, pod režijskom palicom novinara i redatelja Dalibor Mrdić.

Na Starom gradu su se tako našla poznata imena umjetničke i društvene scene: Dražen Žerić – Žera, Josip Pejaković, Adin Hebib, Mirko Šenkovski – Geronimo, Branko Češljić, a doprinos su dali i domaći akteri: glumac Matej Baskarad, lončar Sead Muslimovic, tkalja Habiba Osmanović, djevojčica Zahra Arnautović, Iman Maslić, Atena Hidić, dječak Aton Hidić, Viteška družina iz Jajca i tornjak Dečko.

Pored lokacije Stari grad, sport je sniman u ulici Varoš, šetalištu kod Gimnazije, na Hasanpašića kuli, Print GS u Slimenima kod Travnika, lokalitetu Smrike  kod Novog Travnika i  na Vlašić.