U organizaciji Fashion M-a i direkcije Fotomodela BiH održano je 6. predtakmičenje za Izbor Fotomodela FBIH. Ovo je druga sezona ovog zanimljivog show programa koji ima za cilj pronalazak komercijalnih lica za poslove modelinga,reklama,muzičkih spotova itd.

 

 

Direkcija kroz pripreme radila je na obuci mladih djevojaka kroz radionice javnog nastupa,pravilnog držanja,rada pred kamerama i ostalih segmenata potrebnih za scenu.Slogan projekta je „BRENDIRAJ SE I PLASIRAJ“ te u skladu s tim organizator daje šansu mladim damama iz malih sredina da postanu dijelom javne scene BiH i regiona.

Na šetom predtakmičenju predstavilo se 10. djevojaka iz Usore,Tešnja, Doboj-Juga te se borilo za plasman i titulu koja im je obezbjedila učešće na federalnom nivou takmičenja.5 prvoplasiranih steklo je pravo učešća na federalnom takmičenju a tome će prethoditi izrada book-a,pripreme i učešće na njihovoj prvoj reviji. Na dalje takmičenje se plasirala Ajla Hodžić titula FOTOMODEL FACEBOOKA, Sanida Sejdinović titula FOTOMODEL ŠARMA, Nikolina Blagojević titula II PRATILJE FOTOMODELA, Selmedina Šeljmo titula I PRATILJE FOTOMODELA i pobjednica večeri prelijepa Samra Kurdić TOP FOTOMODEL TEŠANJSKE REGIJE.Trenutno je u toku priprema relalizacije,obuke učesnica za federalno takmičenje te priprema izrade promotivnih fotografija te učešće na modnoj reviji.Direkcija će povesti računa o fizičkom i mentalnom stanju učesnica kroz pripreme koje slijede u narednom periodu. Fashion M iz Zenice priredio je i spektakularnu modnu reviju ponude TC MEPROMEX i Bata outlet, a reviju su nosili TOP MODELI FASHION M-a.Nakon sinoćnjeg spektakla direkcija FOTOMODELA BIH je dobila pozive da federalno takmičenje sa predstavnicama svih gradova federacije realizira na području ove regije o čemu će uslijediti pregovori.

This slideshow requires JavaScript.

Generalni sponzori show-a su bili restoran Event i TC MEPROMEX,sponzori izbora su bili Triomax, Bata navigare, Mobilux, Zema, Štamparij S, Euro Roal, oficijalno piće izbora je bio Eisberg energy drink. Za frizure učesnica pobrinula se Frizerski salon „Aldijana“, kao i za make up Red Rose centar za zdravlje i ljepotu. Predivne bukete koje smo uručili pobjednicama pripremio je Cvjetni dizajn Slađana Džido kao i poklone TC MEPROMEX. Pobjednica pored svih navedenih poklona dobila je predivnu tortu od Caffe slastičarne Haustor.

Hvala medijskim pokroviteljima koji su nas pratili sa najavama kroz čitave pripreme ZOS radio i Radio Tešanj.