eUPSHIFT je online radionica razvijena u UNICEF-ovom Uredu za inovacije s ciljem da osposobi mlade ljude vještinama i resursima potrebnim za identifikaciju problema i osmišljavanje rješenja u lokalnim zajednicama.

 

Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova sa područja opština: Travnik, Novi Travnik, Kiseljak, Brestovsko, Fojnica, Jajce, Vitez, Busovača, Bugojno i Gornji Vakuf/Uskoplje.

Posebno ohrabrujemo i pozivamo mlade iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja te mladi iz porodica niskog socio-ekonomskog statusa.

Nakon provedena dva kruga selekcije, za učešće u radionici biće odabrano 10 timova. Tokom 4. eUPSHIFT radionice, treneri i mentori će provesti timove ih kroz proces analize i rješavanja problema te omogućiti mladima da steknu praktična i funkcionalna znanja i vještine. Nakon radionica, timovi će svoje ideje prezentirati pred stručnim žirijem, nakon čega će žiri izabrati pet timova i nagraditi ih sa po 3000 KM kako bi svoju ideju sproveli u djelo. Održavanje 4. UPSHIFT radionice, omogućila je Vlada Švedske.

U periodu od 18.1. do 14.2., odnosno dok su prijave otvorene, mladi će moći da prisustvuju i online Zoom prezentacijama gdje će imati priliku da saznaju više o načinu prijave te pitaju sve što ih zanima o eUPSHIFT radionici. Termini i linkovi za Zoom prezentacije biće objavljeni uskoro na web sajtu www.upshift.ba.

Sve informacije o radionici, terminima prezentacija, kao i link za prijavu možete dobiti na web-stranici projekta: www.upshift.ba, kao i na društvenim mrežama,

Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina  i

Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina/.

Za više informacija kontaktirajte:

Nikolina Garača, projektna asistentica za 3. eUPSHIFT

Genesis Project, Banja Luka

+387 65 420 777

[email protected]