Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Eric Nelson posjetio je danas Travnik i tom prilikom razgovarao je sa načelnikom općine, Kenanom Dautovićem, ali i sa direktorima obrazovnih institucija i privatnih firmi.

 

-Danas sam imao sastanak sa NJ. E. ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Erikom Nelsonom. Ambasador Nelson istakao je zadovoljstvo saradnjom između Općine Travnik i Ambasade SAD u BiH, posebno naglasivši posljednji projekat „Travnik – grad nulte tolerancije na korupciju“ u vrijednosti od 27.366 američkih dolara.  Na sastanku smo, između ostaloga, razgovarali i o otvaranju Američkog kutka (American Corner) u Travniku. Ambasadora sam upoznao i sa detaljima azila za pse koji je trenutno u izgradnji.  Iskoristio sam ovu priliku da ambasadoru Nelsonu kažem da građani Bosne i Hercegovine cijene sve što su Sjedinjene Američke Države učinile i još uvijek čine za Bosnu i Hercegovinu.- objavio je načelnik Općine Travnik, Kenan Dautović na zvaničnoj web stranici.

Ambasador Eric Nelson posjetio danas Travnik

 

Posjeta Elči Ibrahim – pašinoj medresi

Direktor Elči Ibrahim – pašine medrese u Travniku,  mr. Dževdet Šošić sa svojim saradnicima ugostio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, njegovu ekselenciju Erica Nelsona.

Ambasador Eric Nelson posjetio danas Travnik

Direktor je ovom prilikom ambasadora Nelsona upoznao sa odgojno – obrazovnim radom medrese, materijalno – tehničkim uslovima nastave, muškog i ženskog internata, te su u kratkoj posjeti obišli neke od prostorija nedavno rekonstruisane zgrade medrese.

Kao znak zahvalnosti direktor je uručio i prigodan poklon ambasadoru Nelsonu, te istakao od kolike je važnosti ova posjeta za Medresu i grad Travnik.

 

 

Susret sa investitorima

Zahvaljujući američkim investicijama i klijentima Galop Digital danas radi sa američkim kompanijama i na taj način uspjeva izvesti u svijet webdizajn naših talentiranih dizajnera, developera i stručnih digitalnih kampanja.

Ambasador Eric Nelson posjetio danas Travnik

Danas je vlasnica Galop Digitala Biljana Lovrinović Abel imala priliku razgovarati sa gospodinom Nelsonom o mogućnostima i prilikama povezivanja bosanskohercegovačke dijaspore i kako ih zainteresirati za poslovanje sa Bosnom i Hercegovinom.