Turistička ponuda otvaranja nove skijaške sezone na Jahorini proširena je prvim gastro festivalom pod nazivom “Ćevap fest”, koji je okupio najbolje ćevabdžije iz regiona.
Tokom tri festivalska dana, ovog vikenda, uz raznovrsan muzičko-zabavan program, kao i koncerte velikih regionalnih muzičkih zvijezda, Tonija Cetinskog, Harisa Džinovića i Saše Matića, posjetitelji imaju priliku u prekrasnom zimskom ugođaju uživati i u okusu i mirisu omiljenog i nadaleko poznatog jela sa roštilja.
Jedinstven gastro doživljaj na olimpijskoj ljepotici, Jahorini okupio je brojne ljubitelje ćevapa i gurmana koji su ipak napravili najveću gužvu ispred štanda ćevabdžinice Hari iz Travnika.
Menadžerica ćevabdžinice Hari Iman Hadžić istaknula je da su jako zadovoljni posjetom gostiju, te da su „Harijevi“ ćevapi pobrali najveće simpatije na Jahorini.
– Ćevabdžinica Hari je prvi put iznijela svoj roštilj izvan svojih objekata u Travniku i Vlašiću i iako smo se malo pribojavali kako će to sve proteći, sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv organizatora, a ogromno interesovanje za našim ćevapima ipak je dokazalo koji su to zapravo najpoznatiji ćevapi u regionu. – kazala je Hadžić.
Pored ćevabdžinice Hari iz Travnika, učešće u ovogodišnjem gastro festivalu uzeli su i sarajevski “Hodžić” trostruki dobitnik prestižne gastro nagrade “Zlatna ugostiteljska kruna”, ćevabdžinica „Zmaj“ i “Biona SA” koja nudi veganske ćevape, te poznati zenički “King”, banjalučka “Zlatna kruna“, kao i beogradski “Valter”, jedan od najvećih restoranskih lanaca u Srbiji.
Organizator „Ćevap fest-a“ Milan Gubor, kazao je da su uspjeli na Jahorini okupiti najbolje.ćevabdžije iz regiona te privući ogroman broj turista i posjetitelja, a sve to u veoma teškim vremenskim uslovima.
–Želim da pohvalim sve učesnike, ćevabdžije koji su odradili fantastičan posao. Zajedno ćemo na proljeće ući u organizaciju narednog festivala“, kazao je nakraju Gubor.