Jobstep International, samostalna agencija za posredovanje pri zapošljavanju u Njemačkoj, je tokom više od decenije postojanja stekao povjerenje hiljade poslodavaca i klijenata koji danas uspješno žive i rade u Njemačkoj. Ova evropska agencija, sa sjedištem u Švicarskoj i poslovnicama u Njemačkoj, BiH i Srbiji, je postala oslonac hiljadama zadovoljnih klijenata, koji su uz pomoć agencijskog tima pronašli željeni posao u Njemačkoj.

 

Prema riječima Jobstep tima, zanimanja poput električara i automehaničara su trenutno u najvećoj potražnji u Njemačkoj, a u cilju olakšavanja procesa nostrifikacije diploma, za svoje klijente su pripremili odlične akcije za ove pozicije. Na osnovu poznavanja njemačkog jezika, cijena nostrifikacije je niža za 30% (A1) ili 50% (A2), dok je za nivo B1 i više cijena nostrifikacija niža za čak 70%.

-Putem društvenih mreža sam saznao za Jobstep International, s čijim radom sam jako zadovoljan, posebno njihovim angažovanjem oko traženja posla u Njemačkoj. Nakon sto sam se prijavio u agenciju, pronašli su mi poslodavca za posao koji dugo tražim. Iako je moje poznavanje njemačkog jezika slabije, uposleni Jobstep-a su me i prije intervjua pripremili za razgovor, uz pomoć profesora njemačkog jezika. S obzirom da nisam imao obezbijeđen smještaj u početku, Jobstep se i za to pobrinuo i pronašli su mi stan u blizini posla. Veoma sam zadovoljan radom agencije i nadam se da će biti još uspješniji u budućnosti. –  priča je Alana G., po zanimanju automehaničara, trenutno jednog od najtraženijih zanimanja u Njemačkoj.

Jobstep International otkriva: Koja su najtraženija zanimanja u Njemačkoj i kako do njih doći
Električari su traženi u Njemačkoj

Kako bi započeli proces nostrifikacije svoje diplome, koja je jedna od osnovnih uslova za priznavanje zanimanja i odlazak u Njemačku, sve što je potrebno jeste da popunite prijavnu formu i Jobstep tim će vas kontaktirati i detaljno upoznati s procedurom za odlazak u Njemačku. Agencija svakom klijentu nudi cjelokupnu stručnu pomoć, što uključuje najbolje načine za priznavanje diploma, dobijanje termina u Njemačkoj ambasadi, traženje posla i stanovanja, kao i obaveznog zdravstvenog osiguranja.

 

Naš posao započinje prijavom kandidata, ali ne završava pronalaskom posla i njihovim odlaskom u Njemačku. Agencija prati cijeli proces zapošljavanja u Njemačkoj: od kandidatove želje, pa sve do konačnog odlaska i početka rada. Naš tim ostaje u redovnom kontaktu s klijentom, ali i poslodavcem, tako da ne nudimo samo administrativne usluge, već želimo da pomognemo ljudima kako bi ostvarili bolji život i mi smo tu da budemo njihov oslonac na tom putu. – izjavio je Denis Selmanović, Jobstep International CEO.

Agencija svoje usluge nudi na čak 6 lokacija u BiH, pa tako imaju poslovnice u Bihaću, Sarajevu, Jelahu, Doboju i Mostaru. Sve dodatne informacije vezane za nostrifikaciju diplome i proces odlaska u Njemačku možete pronaći na oficijelnoj web stranici www.job-step.net ili uslugu direktno potražiti u novim walk-in uredima u poslovnicama u Bihaću, Sarajevu i Mostaru, gdje svi zainteresirani mogu lično doći i konsultovati se s timom, te odmah donijeti svu potrebnu dokumentaciju kako bi se pokrenuo proces prijave, potrage za poslodavcem i ostale administrativne usluge koje agencija nudi.

Na zvaničnim Facebook i Instagram stranicama možete pronaći sve novosti o aktuelnim vijestima vezanim za proces odlaska u Njemačku, kao i uvijek otvorene oglase za posao za neke od najtraženijih zanimanja poput medicinara, automehaničara i elektrotehničara.