U organizaciji biciklističkog kluba „X Factory“ danas je povodom obilježavanja Dana općine Travnik održana biciklistička utrka za djecu pod nazivom „Bickliraj uz Frosch“.

 

Utrka se održavala u Bosanskoj ulici u Travniku, a učešće je uzelo 120 dječaka i djevojčica  sa područja općine Travnik.  Organizatori su za ovu priliku priredili još dosta zanimljivih sadržaja, te osigurali dobru zabavu jer, te poslali poruku da je ‘svijet  ljepši kada se kotači okreću“.

Na kraju utrke oni najbolji su i nagrađeni, te su im uručene zahvalnice i pehari.

Najbolji u kategoriji dječaka od pet do sedam godina prvo mjesto osvojio je.Filip Krišto, drugo mjesto zauzeo je Maid Selimović, a treće mjesto pripalo je Amadeu Kljakiću.  U kategoriji dječaka od  sedam do 10 godina prvo mjesto osvojio je Luka Sučić, Mihael Nakić zauzeo je drugo mjesto, a treće je pripalo Davidu Sureti.

This slideshow requires JavaScript.

Najuspješniji u kategoriji dječaka od 11 do 12 godina  prvo mjesto osvojio je Alen Smajić, drugo je zauzeo Jan Ledić, dok je treće mjesto pripalo Janu Križancu.  Najbolje u kategoriji djevojčica od pet do sedam godina prvo mjesto osvojila je Tajra Kundić, drugo mjesto pripalo je Naidi Verem, a Suana Skaka zauzela je treće mjesto.

Najbolje u kategoriji djevojčica od sedam do 10 godina prvo mjesto osvojila je Klara Munetić, Ana Grganović zauzela je drugo mjesto, dok je Eni Maslić pripalo treće mjesto. Zahvaljujemo se biciklističkom kluba „X Factory“ kao i svim učesnicima današnje utrke za učešće i doprinos u obilježavanju manifestacije Dan općine Travnik.