Danas je na Farmaceutsko-zdravstvenom fakultetu u  Travniku upriličena promocija na kojoj su uručene diplome doktorantima, magistrima Farmacije, doktorima stomatologije, bachelorima i magistrima studijskog programa fizioterapije, radiologije i sestrinstva. Promocija je upriličena na trinaestu godišnjicu osnivanja ove visokoškolske ustanove.

 

 

Diplomantima se na početku obratio dekan Farmaceutsko -zdravstvenog fakulteta Travnik, prof. dr. sc. med. Nedžad Mulabegović.

-Želim da ovaj Fakultet osjećate intimno kao vašu kuću znanja i da imamo priliku i u narednom periodu da sarađujemo na obostrano zadovoljstvo. – istaknuo je dekan Mulabegović, čestitajući studentima.

 

Promocija na Farmaceutsko – zdravstvenom fakultetu u Travniku
Dekan Mulabegović: Čestitka diplomantima

Kantonalni premijer Tahir Lendo, naglasio je kako diploma samo početak, te je poručio diplomantima da se stalno trebaju usavršavati.

-Ono što želim ovdje naglasiti, prije 13 godina, nešto malo prije, trebalo je donijeti odluku o stvaranju Univerziteta i Fakulteta. Prepoznali su interes u našem Kantonu, u našem Travniku, da imamo jednu prazninu od Bihaća i Banja Lukeprema Zenici, Tuzli, Sarajevu, pa sve do Mostar i Splita. Srednja Bosna je imala potrebu stvaranja određenih, jakih institucija, obrazovnih institucija, visokoškolskih institucija koje će unijeti nove inpute u razvoj ovog područja, ovog Kantona i ovog grada i svih ustanova. Kada govorimo o Farmaceutsko -zdravstvenom fakultetu, donijeli su novu snagu, novu energiju sa svojima znanjima i razmjenom iskustava u naše zdravstvo. Hvala porodici Asotić i svima koji su doprinijeli razvoju ovog fakulteta. – rekao je premijer Lendo.

Diplomantima je čestitao i pomoćnik kantonalnog ministra, Zoran Matošević , a nakon toga obratio se osnivač Farmaceutsko – zdravstvenog fakulteta Travnik , prof. dr. sc. med. Mithat Asotić.

-Naši svršeni diplomanti i saradnici su u velikim svjetskim kompanijama, vode vlastite firme, rade u kliničkim centrima, zdravstvenim ustanovama, apotekama. Oko 90 posto su zaposleni u struci i mi smo sretni i ponosni zbog toga. Dragi diplomanti, hvala Vam što ste bili dio naše fakultetske zajednice. Vjerujem da ćete se sjećati ovih dana provedenih sa vašim nastavnicima i kolegama. – kazao je osnivač FZF, doc.dr.sc.Mithat Asotić.

Promocija na Farmaceutsko – zdravstvenom fakultetu u Travniku
prof. dr. Mithat Asotić: Uspješni diplomanti

Nakon toga uslijedila je dodjela diploma doktorantima, magistrima Farmacije, doktorima stomatologije, bachelorima i magistrima studijskog programa fizioterapije, radiologije i sestrinstva, a za studenta generacije proglašen je Jasmin Demir.

This slideshow requires JavaScript.

Uspješna razvojna priča

Farmaceutsko – zdravstveni fakultet  (FZF) osnovan je 2009. godine  u sklopu Univerziteta u Travniku. Ovaj univerzitetski centar  svojom  veličinom  i opremljenošću zadovoljava evropske i svjetske standarde u oblasti visokog obrazovanja. Univerzitet u Travniku  sa organizacionim jedinicama,  među kojima je i Farmaceutsko-zdravstveni fakultet, 2020.godine  je dobio rješenje  o institucionalnoj reakreditaciji.

Reakreditacija Univerziteta u Travniku još jednom je potvrdila  da ova visokoškolska ustanova raspolaže adekvatnim nastavnim osobljem, prostorom, laboratorijama i salama za praktičnu nastavu, bibliotekom i ostalim pratećim sadržajima koji omogućavaju kvalitetnu edukaciju studenata.

Od 2009. godine, pored Fakulteta koji posjeduje savremene kabinete laboratorije, pretkliničku i kliničku salu za praktični dio nastave djeluju Poliklinika Medical centar u Travniku, Novom Travniku i Sarajevu kao i Institut Genom koji vrši senzorsko, fizičko-hemijsko, analitičko i mikrobiološko ispitivanje namirnica prema metodama koje su u skladu sa zakonskom regulativom. Institut je također akreditovan od strane Instituta za akreditiranje BATA. Ove ustanove su nastavno naučna baza FZF-a u kojima studenti obavljaju dodatni praktični dio nastave.

Promocija na Farmaceutsko – zdravstvenom fakultetu u Travniku