Danas je u prostorijama SDP BiH u Vitezu održan radni sastanak Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB s vijećnicima SDP BiH u Općinskom vijeću Vitez, uz prisustvo Nijaza Heleza, predsjednika Kantonalne organizacije SDP BiH SBK/KSB i zastupnika u Parlamentu F BiH.

 

Ovo je bila prilika da se razgovara o aktulenoj društveno-političkoj situaciji u Vitezu, ali i da se dogovore nove zajedničke aktivnosti i projekti s ciljem unaprijeđenja kvaliteta života svih građana općine Vitez.

Predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Vitez i predsjednik Kluba vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Vitez, Ekrem Sarajlić, iskoristio je priliku da zastupnike upozna s radom Kluba vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Vitez, koji je u proteklom periodu prepoznat od građana kao najaktivniji Klub u Općinskom vijeću pokrećući veliki broj inicijativa, ali i po svojoj beskompromisnoj borbi za kvalitetniji i transparentniji rad vijeća i svih općinskih institucija. “Inicijativa koju smo započeli, a koja se odnosi na izgradnju nove zgrade Osnovne škole u Počulici, polako poprima svoje obrise. Nakon idejnog rješenja, očekujemo i izvedbeno rješenje, a vjerujemo da će i Vlada F BiH, na čelu s premijeom Nerminom Nikšićem, prepoznati ovaj projekt i aktivno se uključiti u izgradnju ove škole. Ulaganje u škole je ulaganje u budućnost i kad je to u pitanju ovdje ne smije biti ni nacionalnih ni političkih podjela.” – istakao je Sarajlić.

Šef Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB, Senad Selimović i zamjenica predsjedavajućeg Skupštine SBK/KSB i zastupnica u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Ljubinka Atanasijević, potvrdili su svoju spremnost da nastave aktivno podržavati sve dobre inicijative i projekte koji dolaze iz Viteza, a koji će pomoći svim građanima ove Općine.

-Naša opredjeljenost je da isključivo zastupamo interese građana i radimo na velikim i ozbiljnim projektima, a ne da dijelimo novac iz Budžeta isključivo stranačkim poslušnicima i rodbini. Mislimo da građani to već počinju polako prepoznavati i bura koja se digla u Vitezu oko podjele para pojedincima iz kantonalnog budžeta, najbolji je dokaz da se neke stvari počinju mijenjati i u našem Kantonu. – poručio je Selimović.

Ovom prilikom zastupnici i vijećnici SDP BiH su obišli spomen obilježje u Ahmićima i spomen obilježje „Osmica“ u Vitezu, položili cvijeće i odali počast nevinim žrtvama zločina u proteklom ratu.

( KO SDP BiH SBK/KSB)