Centralnim euharistijskim misnim slavljem u Podmilačju jednom od najstarijih hodočasničkih i zavjetničkih mjesta na Balkanu, mjestu molitve i susreta s Bogom,proslavljen je blagdan nebeskog zatitnika svetišta i Župe Podmilačje sv. Ivana Krstitelja.

 

I ove su godine ,brojni vjernici iz naše, ali i zemalja EU, hodočastili u svetište sv.Ivana Krstitelja smješteno u podmilačkoj dolini nadomak Jajca, u kojoj se više od pet i po stoljeća molitvom čudotvornom svecu traži nada. Mnogi su prema ovom zavjetnom svetištu, posebno iz srednje Bosne krenuli nekoliko dana ranije pješice i nerijetko bosi, kako bi u molitvi stigli na sinošnju bolesničku ili misu Uočnicu, koju je uz koncelebriranje tridesetak svećenika, predvodio nadbiskup vrhbosanski i metropolita, monsinjor Tomo Vukšić.

Svi oni su u ovu dolinu pokore i najveću ispovjedaonicu pod otvorenim nebom stigli sa nadom da će se uz Božiju milost, njihovi životi promijeniti nabolje, napose oni koji su ovdje stigli tražeći ozdravljenje za svoje fizičke i duševne boli. Slaveći blagdan zaštitnika svetišta, nakon centralnog euharistijskog slavlja svi će oni krenuti put svojih kuća u kojima će se osnaženi nadom lake suočavati sa svakodnevnim životnim nedaćama.

Nađa R./ foto: FB