U pretresu kuće u naselju Bijelo Bučje kod Travnika, pronađeno vatreno oružje i preko 1 kg materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, potvrđeno je iz MUP-a SBK.

 

– U nastavku koordiniranih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, dana 03.07.2024.godine u ranim jutarnjim satima policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih PU Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a uspješno su realizovali još jednu akciju. Akcija je izvedena u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, a na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, kojom prlikom je u mjesto Bijelo Bučje, općina Travnik, izvršen je pretres porodične kuće i okućnice, kao i motornog vozila koje koristi D.Š. rođen 1969.godine.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto preko 1 kg zeljaste materije za koju se za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, vatreno oružje – poluautomatska puška i jedan malokalibarski pištolj,  digitalna vaga za precizno mjerenje, određena količina novca kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem raznih oblika krivičnih djela. – saopćili su iz MUP-a SBK.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.