Proteklog vikenda u Donjem Vakufu je, u okviru priprema za predstojeće Lokalne izbore, održano Strateško planiranje Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, kojem je, pored rukovodstva KO SDP BiH SBK/KSB, prisustvovalo rukovodstvo svih općinskih organizacija, te izabrani zastupnici na svim nivoima i izabrani vijećnici u svim općinskim vijećima na području SBK/KSB.

Na Strateškom planiranju su se obratili potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez, generalni sekretar SDP BiH Elvir Karajbić, predsjednik KO SDP BiH SBK/KSB Nijaz Helez i Senad Selimović, predsjednik OO SDP BiH Donji Vakuf.

Donji Vakuf: Za SDP BiH borba za Bosnu i Hercegovinu nema alternativu!

Ovo je bila prilika da se u skladu sa specifičnostima svake općine unutar Kantona razgovara o trenutnom stanju, potrebama i problemima na lokalnom nivou, te da se kroz razmjenu iskustava, ali i informacija sa svih nivoa vlasti, unaprijedi rad svake od organizacija. U naredna tri mjeseca pred nama se nalazi se mnogo aktivnosti, ali i odgovornosti da ono što obećamo – i ispunimo, te istaknemo pozitivne primjere iz sredina gdje ostvarujemo izvanredne rezultate. Snaga SDP BiH leži upravo u zajedničkom radu svih općinskih organizacija i svih njenih članova i osnova našeg rada treba biti na približavanju svim građanima Bosne i Hercegovine i prezentovanju naših ideja i planova.

 

(KO SDP BiH SBK/KSB)