Registar Općinskog suda u Travniku obavještava sve poslovne subjekte čija je registracija u nadležnosti Općinskog suda u Travniku da od ponedjeljka 9.9.2024.godine započinje novi sistem registracije poslovnih subjekata- osnivanja.

 

– Svi poslovni subjekti koji podnose prijavu za registraciju dužni su da popune elektronskim putem prijavu za registraciju na stranici https://bizreg.ba/, bilo da se radi o osnivanju ili upisu promjena podataka, te se više neće prihvatati prijava za registraciju koja je do sada bila u upotrebi. – navodi se u obavještenju koje potpisuje predsjednik suda, Goran Dujić.

 

UPUTSTVO
ZA PRISTUP ELEKTRONSKOJ PRIJAVI ZA REGISTRACIJU

Svi poslovni subjekti koji podnose prijavu za registraciju dužni su da popune elektronskim putem prijavu za registraciju na stranici https://bizreg.ba/, bilo da se radi o osnivanju ili upisu promjena podataka, te se više neće prihvatati prijave za registraciju koju su do sada bile u upotrebi.

Sve dodatne upute u vezi popunjavanja elektronske prijave za registraciju možete se obratiti na e-mail:
[email protected]

VAŽNA NAPOMENA

Ukoliko podnositelj prijave- direktor ili drugo lice ovlašteno za podnošenje prijave za registraciju nema elektronski potpis, prijavu za registraciju potrebno je isprintati, potpisati i potpis ovjeriti kod nadležnog organa za ovjeru potpisa, te potom predati u sud.

Sve prijave potpisane elektronskim potpisom ili prijave bez elektronskog potpisa, sa svim prilozima koji se podnose sudu uz prijavu, potrebno je predati sudu radi daljnjeg postupanja, odnosno verifikacije elektronsko podnesene prijave, pojašnjavaju iz Općinskog suda u Travniku.