Mersiha Beganović već četiri godine profesionalno se bavi make up-om pod prepoznatljivim  imenom „Make up by Mary“.

-Ljubav prema šminkanju dugo traje, a kada sam otvorila frizerski salon  prije četiri godine počela sam profesionalno raditi. Išla sam na obuke u Beograd i Zagreb kod profesionalnih šminkera. – priča na Mersiha.

Mersiha radi sve vrste šminkanja, ali daje mogućnost zainteresiranim da nauče sve o dobrom make up-u.

-Radim sve vrste šminaknja, ali najviše svečano šminkanje za posebne prilike kao što su vjenačanja, maturske večeri sve druge svečane prilike. Pored toga organizujem i jednodnevne kurseve šminaknja za sve one koji žele da se obuče za profesionalno i lično šminkanje. – kaže nam Mersiha Beganović.

Make up by Mary
Make by Mary

Svjetski trendovi

 

U svijetu je sve veći interes za profesionalno šminkanje i taj trend sve prisutniji i u našoj zemlji i regionu.

-Interes koji u posljednje vrijeme vlada za profesionalno šminkanje slobodna bih bila uporediti sa interesom koji vlada za korištenje usluga frizerskih salona. – ističe naša sagovornica.

 

Profesionalno šminkanje 

Mersiha Beganović okušala se i u profesionalnom šminkanju, a uskoro je u pripremi jedan projekat u kojem će pokazati svoju vještinu profesionalnog šminkanja, ali make up umjetnosti.

-Radila sam šminakanje modela za revije nakita u Sarajevu. Uskoro ću raditi na projektu obilježavanja velikog jubileja Plesnog studija “Maya”. Bit će to jedna kombinacija make up-a i face painting-a. – kaže Mersiha.

 

Make up by Mary
Professional make up

Preporuke djevojkama

 

Mersiha poručuje djevojka i mlađim osobama da je umjerenost najbolja i da se uvijek mogu obratiti za savjet.

-Još jedna važna preporuka je da pažljivo biraju proizvode koje stavljaju na licejer je prisutna hiperprodukacija proizvoda sumnjivog kvaliteta i još veći problem su kopije velih svjetskih brendova. – pojašnjava Mersiha.

 

e mail: [email protected]