Središte za cjeloživotno učenje (SCU) danas  je u saradnji sa Savezom udruženja Organsko FBiH organiziralo konferenciju pod nazivom  „Značaj organske proizvodnje u razvoju ruralnih područja“. Konferencija je organizirana u sklopu manifestacije Dani općine Travnik 2018.

 

Centar za cjeloživotno učenje (SCU) predstavio je investitor i pokretač projekta Anto Bilić,a ispred općinskih struktura obratila se predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik, Vlatka Lukić, te uručila zahvalnice organizatorima.

Gosti predavači su  prof.dr.  Nezir Tanović, mr. Sejad Herceg, predsjednik Saveza  Organsko u federaciji BiH  i Mejra Halilović, uspješni proizvođač organske hrane sa Nišićke visoravni.

-Ovo područje Travnika i Novog Travnika zaslužuju da ovo bude prvorazredna tema u sektoru agrara. Inače, organska proizvodnja je jedina svjetla tačka u kontekstu agrara, a sve ostalo je u jednoj dubokoj receseji. Zato na ovim zemljištima koja su čista želimo povećavati površine sa organskim proizvodima. – kazao je prof.dr.  Nezir Tanović.

U sklopu konferencije Središte za cjeloživotno učenje (SCU) predstavio je  web aplikaciju „Slijedi domaće“ – Domaća hrana i proizvodi.

 

(travnik-grad.info)