Nakon prošlogodišnjeg iznimno uspješnog projekta, Dječja olimpijada će se održati i ove godine i to već narednog vikenda. Riječ je o cjelodnevnom sportskom natjecanju za djecu, prvenstveno osnovnoškolce, odnosno predstavnike svih osnovnih škola s područja općine Kiseljak. Osim malih olimpijaca, dobrodošla su i sva druga djeca jer će za sve posjetitelje biti pripremljen bogat zabavno-sportski sadržaj.

 

Dok će se olimpijci natjecati u disciplinama poput malog nogometa, bacanja i skoka u dalj, potezanja konopca, te trčanja, ostali posjetitelji će moći uživati u pravljenju balona, oslikavanju lica, poligonu s autićima, interaktivnim predstavama, druženju s maskotama te još mnogo toga.

Olimpijada će se održati naredne subote, 26.svibnja u Parku generala Filipovića u Kiseljaku a otvorenje odnosno svečano paljenje olimpijske baklje je planirano u 10 sati.

 

Dječja olimpijada se vraća u Kiseljak

Prijevoz i hrana je organizirana za sve sudionike a cijeli program će uveličati i mali talentirani glazbenici iz Kiseljaka.

Osim zabave za djecu, organizatori su predvidjeli i jedan vid društvenog angažmana za njihove roditelje. Naime, pod geslom “Djeca olimpijci, roditelji darivatelji” za sve roditelje ali i sve druge zainteresirane Kiseljačane, organizirana je akcija darivanja krvi, 26. i 28. svibnja u Srednjoj školi “Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku u razdoblju od 10 do 14 sati.

Organizator Olimpijade je udruženje “Arka” iz Kiseljaka uz pomoć Općine Kiseljak te Crvenog križa Kiseljak.

Sudjelovanje za svu djecu je besplatno.

Više informacija na broj Kristine Josipović: 063 284 832