Centar za edukaciju mladih privodi kraju pripreme za treće izdanje „Pharmamed Travnik noćne utrke“, koja će ove godine biti održana u subotu, 01. septembra, sa startom u 20:00 sati.

 

Za utrku se dosad prijavilo nešto više od 500 takmičara iz cijele BiH, pa i šire, a maksimalni predviđeni broj je 700. Organizator se, kao i dosad potrudio održati utrku na visokom nivou, a ove godine je, uz podršku pokrovitelja i prijatelja utrke, pripremio i niz iznenađenja za svoje takmičare.

Vjerovatno najveće iznenađenje za takmičare je novčani nagradni fond, za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, kojeg na prethodnim utrkama nije bilo. Za prvo mjesto u obje kategorije predviđena je nagrada od 500 KM, za drugo 300, dok će za osvojeno treće mjesto nagrada biti 200 KM. Ove godine će i svi takmičari koji istrče cjelokupnu trasu od 5 kilometara dobiti i finišersku medalju.

Još jedna novina ove godine je i Dry Skin majica, koju će dobiti svi takmičari koji svoju registraciju kompletiraju do 20. augusta, a tu su i druga iznenađenja u startnom paketu, koja su pripremili pokovitelji utrke.

„Pharmamed Travnik noćna utrka“ i ove godine se odvija pod sloganom „Inspiriši slobodu“, sa akcentom na promociju i afirmisanje ljudskih i građanskih sloboda, a trčanje je uzeto kao simbol toga.

Svi koji se nisu prijavili za učešće, to još uvijek mogu učiniti putem web stranice www.travniknocnautrka.ba.

Prijave su otvorene i za dječiju utrku, „Helen Doron Kids’ Fun Run“, a prijaviti se mogu djeca uzrasta od 4 do 11 godina, u prisustvu roditelja, u prostorijama Helen Doron English škole u Travniku.

Sve informacije o utrkama mogu se dobiti na Facebook stranici Travnik noćna utrka, e-mailu [email protected] ili pozivom na broj 030 511 565.