Jeste li znali da postoji način da izgubite suvišne kilograme bez izgladnjavanja i velikih odricanja? Kako? Saznajte na našoj prvoj stručnoj edukaciji: Pravilna prehrana i zdravlje.Radionica će se održati u petak, 24.08.2018 godine sa početkom u 19:00 u prostorijam SCU, Donje Putićevo 109, Travnik

 

Današnji ubrzani tempo života modernog čovjeka ima veliki utjecaj na njegove životne i prehrambene navike. Sjedilački način života, premalo vremena za bavljenje bilo kakvom fizičkom aktivnošću, unos previše nekvalitetne, industrijski prerađene i brze hrane, stres, pušenje i mnogi drugi čimbenici dovode do razvoja raznih bolesti modernog doba, kao što su dijabetes tip 2 i s njim usko vezana epidemija pretilosti, zatim hipertenzija, hiperlipidemija te razne bolesti srca i krvožilnog sustava. Jednolična i nekvalitetna prehrana te nedostatak fizičke aktivnosti, velikim su dijelom zaslužni za razvoj mnogih kroničnih oboljenja.

Bilo da imate tek nekoliko kilograma viška ili ste pretili, gubitak tjelesne mase može donijeti mnoge dobrobiti za vaše dugoročno zdravlje. Međutim, vrlo je važno da to učinite na pravilan način i razumnim ritmom zato što brzi gubitak tjelesne mase može dovesti do velikih zdravstvenih komplikacija i  tzv. „jo-jo“ efekta u bliskoj budućnosti.

Zato je jako važno gubitak kilograma prepustiti nutricionisti koji će vam napraviti pravilan plan prehrane s izbalansiranim jelovnicima, baziranim na niskokaloričnim, ali nutritivno bogatim namirnicama, kako bi se izbjegle bilo kakve zdravstvene komplikacije.

Pravilna prehrana i zdravlje - 1. Radionica i savjetovanje

Promjene prehrambenih i životnih navika jedino je pravo rješenje za zdravi gubitak tjelesne mase i samo takav pristup dovodi do dugoročno održivih rezultata. Upravo zato promoviramo usvajanje zdravih prehrambenih navika za cijeli život.

Pridružite nam se na našoj prvoj radionici i edukaciji o pravilnim prehrambenim navikama, kvalitetnoj i izbalansiranoj prehrani i učinite korak naprijed ka zdravijem i kvalitetnijem životu!

Radionica će se održati u petak, 24.08.2018 godine sa početkom u 19:00 u prostorijam SCU, Donje Putićevo 109, Travnik.