Javna ustanova Centra za kulturu općine Travnika započela je realizaciju novog projekta  pod nazivom “Travnička kamerna scena” . Sama ideja projekta osigurava prostor i vrijeme mladim umjetnicima, zainteresovnim bendovima, solo izvođačima, DJ-vima za kreativni muzički i scenski izražaj, te budi i stvara novu publiku u ovom segmentu.

 

U narednim vikendima na Kamenoj sceni predstavit će  se:

 

Subota, 08.12.2018. godine

NintendoCore Duo je instrumentalni dvojac iz Travnika koji svira muziku iz video igara kroz progresivne aranžmane protkane metal zvukom. Svojim pjesmama unose novi život u nezaboravne melodije koje nas podsjećaju na djetinjstvo. Do sada su svirali u Mostaru, Zenici, Travniku i Austriji i privukli su pažnju mnogih medija poput Radio Sarajeva, Dnevnog Avaza, Federalne Televizije itd.

 

Hidden Resonance (Travnik) je petočlani sastav entuzijastičnih ljubitelja nu metala koji sviraju autorske pjesme i obrade bendova Evanescence i System of a Down.

 

Subota, 15.12.2018. godine

“Bulls On Parade” bend djeluje od 2010. godine. Energija, zvuk, scenski nastup sve to je suvišno pojašnjavati ako kažemo da sviraju muziku “Rage Against  The Machine”. Uživajte.

 

Koncerti počinju u 20:00 sati, ulaz slobodan.