Firma „Nobil“ iz Nove Bile kod Travnika bavi se proizvodnjom madraca i kreveta i ove godine slave jubilej, 30 godina postojanja. Nakon tri decenije rada sa ponosom ističu kako su najveći proizvođač madraca u Bosni i Hercegovini, među većim proizvođačima u regiji.

 

 

„Nobil“ , pored madraca i kreveta proizvodi i nadmadrace, jorgane, jastuke i posteljinu. U posljednjih pet godina intenzivno proizvode i „boxspring“ krevete.

-Na domaćem tržištu imamo osam vlastitih maloprodajnih salona, a najviše izvozimo za Njemačku i Sloveniju, pored toga u Austriju i Švicarsku. Proizvodimo jako puno modela madraca, od 15 do 17 modela za domaće i preko 30 modela za inostrano tržište. – ističe direktorica „Nobil“ -a, Sandra Vukadin.

Najveći proizvođač madraca u BiH predstavit će se na Sajmu „Timod EXPO“
Sandra Vukadin, direktorica “Nobil” -a

 

„Nobil“ svoje proizvode predstavlja na sajmovima, a bit će prisutan  i na Sajmu tekstila, kože i obuće „Timod EXPO 2019“ i to iz više razloga.

-Prije svega, želimo podržati jednu pozitivnu ideju, jedan  dobar pomak Općine Travnik ka sklapanju poslovnih prijateljstava. Želimo pokazati da općina Travnik ima jako puno kvalitetnih proizvođača, firmi  koje izvoze na jaka i zahtjevna tržišta i firmi koje se sa ponosom mogu porediti sa firmam izvan BiH. Želimo i našim građanima pokzati šta imamo, šta proizvodimo i koje su naše mogućnosti, ali sa druge strane sklopiti nova poslovna poznanstva. – ističe direktorica Vukadin.

Prošle godine „Nobil“ je proizveo 25.000 madraca, od toga 40 posto za bosanskohercegovačko i 60 posto za inostrano tržište. Ova uspješna firma zapošljava oko 100 radnika. Uz proizvodne pogone u Novoj Biloj, tu je i osam poslovnica širom Bosne i Hercegovine.

 

(Timod EXPO)