NLB Banka d.d. Sarajevo uručila donaciju u iznosu od 4.000 KM humanitarnoj organizaciji – Fondaciji Junuzović koja će novac uložiti u obnovu Klinike za dječije bolesti u Tuzli. Uručenje donacije upriličeno je u Tuzli na konferenciji za novinare.

 

 

Dio navedenih sredstava prikupljen je prilikom predstavljanja nove mobilne aplikacije »NLB Pay«, 7. februara u Sarajevu, u sklopu kojeg je organizovana i humanitarna akcija na kojoj su zvanice imale mogućnost dobrovoljno donirati novac. Iznos prikupljenih sredstava NLB Banka je udvostručila, a danas je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić uručila ček u iznosu od 4.000 KM osnivačici Fondacije, Selvedini Junuzović.

-Veoma sam ponosna i sretna što smo dio ove izuzetno lijepe priče. Fondacija Junuzović od samog početka svojim humanim radom pomaže unapređenju društvene zajednice. Stoga smo se odlučili sredstva donirati upravo njima i na taj način ćemo poboljšati uslove boravka mališana na Klinici za dječije bolesti. Želim da se zahvalim svim našim prijateljima i poslovnim partnerima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava. –  izjavila je Žigić.

Osnivačica Fondacije, Selvedina Junuzović zahvalila je NLB Banci što je ovom donacijom pomogla njihovom radu.

-Želim da se zahvalim NLB Banci što je od samog početka uz Fondaciju Junuzović, a posebno na podršci projekta Obnove dječije klinike UKC Tuzla. Ovo je i pravi trenutak da najavim donatorsku večeru „Za osmijeh dječiji“ koja će biti održana 30. marta, a donacija NLB Banke biće prva uplata ove godine upravo u ovu svrhu. – rekla je Junuzović.                                                

Kao društveno odgovorna institucija, NLB Banka uvažava potrebe zajednice u kojoj živi i djeluje, te svojim doprinosom nastoji poticati razne projekte u kulturi, brizi za djecu i mlade, sportu, ekologiji, te sličnim projektima za opšte dobro društvene zajednice.